CineRadar
04 Ara 2015 08:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:13

Düğün Dernek 2: Sünnetimize bekleriz!

Bu hafta da çok iddialı bir gişe komedisi vizyona giriyor ancak yılın en iyi filmi şüphesiz Tolga Karaçelik’in yönetmenliğini yaptığı ve Nadir Sarıbacak’ın muhteşem bir oyunculuk performansı gösterdiği Sarmaşık.

Salonlar Düğün Dernek 2’yi bekliyordu çünkü iyi bir açılış yaptıktan sonra hızla seyirci kaybeden Alibaba ve 7 Cüceler ve seyircinin hiç ilgisini çekmeyen Uzaklarda Arama’dan sonra salonların umudu Düğün Dernek 2’ye kaldı. Filmden rekor gişe hasılatı bekleniyor.

Lafı uzatmayalım; işte kararınızı vermeniz için haftanın tüm filmleri, bir bakın sonra da hangisini severseniz ona bilet alın. İyi seyirler…

Düğün Dernek 2: Sünnet

Selçuk Aydemir’in yönettiği ve Ahmet Kural, Murat Cemcir, Rasim Özdekin ile Devrim Yakut’un oynadığı Düğün Dernek 2: Sünnet, 04 Aralık 2015’de Mars Dağıtım dağıtımıyla BKM Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



İzleyici rekorları kıran Düğün Dernek macerası devam ediyor. İlk filmde oğlunu evlendiren İsmail, ikinci filmde torununu sünnet ettirme telâşına giriyor. Eski takım bir araya geliyor, başını olmadık belâlara sokuyor, sünnet düğünü şehir çapında bir hadise halini alıyor. Selçuk Aydemir yazıp yönettiği Düğün Dernek 2: Sünnet seyirciyi bir an kahkahasız bırakmayacak. İşler karışacak, acele düğüne aşk bile karışacak ve o sünnet illâ ki yapılacak.

Macbeth

Justin Kurzel’in yönettiği ve Michael Fassbender, Marion Cotillard, Elizabeth Debicki, Sean Harris, David Thewlis ile Jack Reynor’un oynadığı Macbeth, 04 Aralık 2015’de Bir Film dağıtımıyla Calinos Films tarafından vizyona çıkarılıyor.



Gösterime girdiği ülkelerde övgülere boğulan Macbeth, korkusuz bir savaşçının hırs, ihanet ve ihtiras dolu hikâyesini anlatıyor. Shakespeare’in en önemli eserlerinden birinin başkahramanı olan Macbeth, karısının ihtirasları ve engelleyemediği hırsının etkisiyle, Kral Duncan’ı öldürerek tahta geçer. Eline geçen güçle gitgide yalnızlaşan kral, iktidarına engel gördüğü herkesi ortadan kaldırmaya kararlıdır.

Sarmaşık

Tolga Karaçelik’in yönettiği ve Nadir Sarıbacak, Kadir Çetin, Hakan Karsak ile Osman Alkaş’ın oynadığı Sarmaşık, 04 Aralık 2015′de Bir Film dağıtımıyla Insignia Yapım – Kala Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Sarmaşık gemisi yük aldıktan sonra tahliye limanı olan Angola’ya gidecektir. Sefer devam ederken geminin armatörü iflas eder ve ortadan kaybolur. Gemi Mısır’a geldiğinde armatörün liman parasını ödemediği anlaşılır, geminin üstünde haciz vardır. Liman yetkilileri gemiyi kimsenin uğramadığı demirleme alanına çekerler. Sarmaşık bu altı adamın yiyecek ve içecek kıtlığıyla gemide geçirdiği 120 uzun günün hikâyesidir.

Life

Anton Corbijn’in yönettiği ve Robert Pattinson, Dane Dehaan, Joel Edgerton ile Alessandra Mastronardi’nin oynadığı Life, 04 Aralık 2015’de PinemArt Film dağıtımıyla PinemArt Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Life, 1955 yılında Magnum fotoğrafçısı Dennis Stock’un ünlü Life Dergisi için yeni ünlenmeye başlayan oyuncu James Dean’in fotoğraflarını çekmekle görevlendirilmesini ve zamanla aralarında gelişen dostluklarının hikâyesini anlatıyor. 26 yaşında olmasına rağmen yaşıtlarına göre kendisini çok daha yıpranmış hisseden Dennis Stock’un muhafazakâr hayatına, popüler kültürü değiştirecek ve gençlerin kalbini hızla attıracak James Dean girer.

Aşka Özgürlük

Peter Sollett’in yönettiği ve Julianne Moore, Ellen Page, Michael Shannon ile Steve Carell’in oynadığı Aşka Özgürlük (Freeheld), 04 Aralık 2015’de Bir Film dağıtımıyla Filma Ltd. tarafından vizyona çıkarılıyor.



Film, Laurel Hester ile Stacie Andree’nin gerçek aşk hikâyesiyle eşitlik, adalet ve medeni haklar mücadelesini anlatıyor. Bir kadın komiser olan Laurel, kendisine kanser teşhisi konduğunda tazminatını eşi Stacie’ye devretmek ister. Ne var ki bölge yetkilileri bu talebe karşı çıkar. Tuttuğunu koparan bir dedektifle bir aktivist, Laurel ile Stacie’nin yanında yer alarak hem emniyet mensuplarını hem de vatandaşları harekete geçirecektir.

Dolanma

Tunç Davut’un yönettiği ve Muhammet Uzuner, Defne Halman, Baran Şükrü Babacan ile Murat Kılıç’ın oynadığı Dolanma, 04 Aralık 2015′de MC Film dağıtımıyla Tekhne Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Batı Karadeniz’in bir köyünde umutsuzluk içinde sıkışıp kalan, yazgılarına boyun eğen mevsimlik orman işçisi iki kardeş ve oradan oraya savrulan bir kadının öyküsü… Kaçak odun keserek, dış dünyadan yalıtılmış aile yadigârı bir evde yaşamlarını zorluklarla sürdüren iki erkek kardeş ve bir kadının hikâyesini anlatan film, doğaya ve kendilerine yabancılaşan, ilişkileri birbirine dolanan bu üç kişinin umutsuzluklarını sorguluyor.

MURAT TOLGA ŞENmurattolga@gmail.com

CİNERADAR köşesi sinema/TV eleştirmeni Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri Sadibey.com sitesinden, üstat Sadi Çilingir'in izniyle alınmaktadır.