Polemik & Kulis
17 Eyl 2018 13:13 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:51

Duayen gazeteci TGRT Haber'le anlaştı! Hangi programı sunacak? (Medyaradar/Özel)

37 yıldır muhabirlikten Genel Yayın Yönetmenliği'ne kadar mesleğin çeşitli kademelerinden görev alan usta ismin yeni adresi TGRT Haber oldu.

Sabah, Vatan, Milliyet gazetelerinde yöneticilik görevlerinde bulunan, Yeni Yüzyıl Gazetesi'nde Genel Yayın Yönetmenliği yapan Atilla Güner bundan böyle TGRT Haber’de olacak.

Atilla Güner Türkiye'nin yeni haber kanalı olma iddiasıyla yola çıkan TR Haber'le sabah haberlerini sunmak için anlaşmış, ancak kanal, isim ve logo değişikliği konusunda RTÜK’ten gerekli izinleri alamayınca, daha yayın hayatına başlamadan ekran karartmıştı.

Bu büyük fiyaskonun ardından haber mutfağının güçlü ismi gazeteci Atilla Güner TGRT Haber ile anlaştı.

Deneyimli gazeteci Pazartesi ve Perşembe akşamları saat 21.00'de ekranlara gelecek olan "Ayrıntılar" isimli haber-tartışma programını hazırlayıp sunacak.

Güner'in sunacağı Ayrıntılar bu Perşembe günü TGRT ekranlarında start alıyor.



Atilla Güner kimdir?

Gazi Üniversitesi BYYO mezunu olan Atilla Güner, İstanbul Üniversitesi'nde ekonomi yüksek lisansının ardından 1981'de Ankara Barış Gazetesi'nde meslek hayatına başladı.Hürriyet Ankara Bürosu'nda sıkıyönetim mahkemelerini izledi. Adliye muhabirliği yaptı. Hürriyet, Milliyet ve Söz gazetelerinde çalıştı. Sabah, Vatan ve Milliyet'te Yazı İşleri Müdürü ve Yayın Koordinatörü olarak görev aldı. Kanal 6, Kanal D, NTV, Kanal E'de televizyon haber yöneticiliği yaptı. Milliyet Haber Ajansı Genel Müdürlüğü'nü sürdürürken Hürriyet Haber Ajansı ile birlikte DHA çatısında birleşme çalışmalarına katıldı. Kuruluşundan beri görev aldığı Vatan'dan Haziran 2011'de ayrıldı. 'Atilla Güner ile Akşam Postası' adlı radyo programını RS FM'de 3.5 yıl sürdürdü. Nisan 2015'te ayrıldı.Aralık 2015'te Yeni Yüzyıl Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmenliği görevine getirildi.Bu görevden de Mayıs 2016'da ayrıldı. Antalya merkezli VTV televizyonunda 'Atilla Güner ile Ayrıntılar' programını hazırlayıp sundu. Bersay İletişim Grubu'nda, siyasal iletişim biriminin sorumlusu olarak görev aldı, medya eğitimi konferansları verdi.

Ödülleri
1982'de ÇGD'nin 'Yılın Yerel Gazete Haber Ödülü'ne değer görüldü.

1992'de TGC'nin 'Yılın TV Haberi' ödülünü kazanmıştır. (Kanal 6'daki "İzlanda ile Türkiye'nin paylaşamadığı çocuklar" haberiyle.. )2011'de TGC'nin 'Yılın Radyo Haber Programı' ödülüne değer görüldü.

2012'de Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin 'Yılın Radyo Haber Programı' ödülünü “Atilla Güner’le Akşam Postası” programıyla kazandı.

2013- TGC Sedat Simavi Ödülleri'nin radyo dalındaki ödülünü aldı. (Gezi Parkı olaylarıyla ilgili yayınlarıyla..)