Kültür Sanat
29 Eyl 2016 12:24 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 18:34

DT Genel Müdürü Birecik yurt dışında jüri başkanlığı yapacak

- Birecik, Makedonya'da "Ulusal Drama Uluslararası Tiyatro Festivali"nde jüri başkanlığı görevini yürütecek

ANKARA (AA) - Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürü Nejat Birecik, Makedonya’dan gelen teklif üzerine bu yıl 5'incisi düzenlenecek "Ulusal Drama Uluslararası Tiyatro Festivali"nde jüri başkanlığında bulunacak.

DT'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Birecik, 14-20 Ekim'de Makedonya'da düzenlenecek festival kapsamında jüri başkanı olarak davet edildi.

Tetova Tiyatrosu'nun ulusal dramalar ve drama yazarları üzerine odaklanarak uluslararası kamuoyunun dikkatini çekmek amacıyla düzenlediği festivalde, Birecik'in başkanlığındaki profesyonel jüri ekibi, en iyi oyun, en iyi performans, en iyi yönetmen, en iyi erkek ve kadın oyuncuları belirleyecek.

Festivalde, Makedonya, Arnavutluk, Sırbistan, Kosova, Bulgaristan, Türkiye, Karadağ, Yunanistan, İsviçre, Bosna Hersek, Hırvatistan ve Slovenya gibi farklı ülkelerden 150'den fazla katılımcı yer alacak.

İstanbul Devlet Tiyatrosu da festivalde "Huzur" adlı oyunu sahneleyecek. Ahmet Hamdi Tanpınar’ın yazdığı, Kenan Işık’ın sahneye uyarladığı ve Nurullah Tuncer’in yönettiği İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı Huzur, 20 Ekim Perşembe günü Tetova Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacak.

Ozan Demir, Hikmet İplikçi ve Ersin Ersavaş'ın sokak çalgıcılarını canlandırdığı oyunun dekor tasarımını Behlül Dane Tor, kostüm tasarımını Şirin Dağtekin, müziğini Orhan Enes Kuzu, kareografisini ise İlyas Odman üstlendi.