CineRadar
03 Eki 2014 00:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:47

Dracula Fatih Sultan Mehmet'e Karşı!

Ekim ayında vizyon iyice şenleniyor. Bu hafta sadece beş film gösterime giriyor çünkü 2014’ün gişede iddialı yapımlarından biri olan Cem Yılmaz’ın hem oynayıp hem de yönettiği komedi-dram yüklü Pek Yakında tam 325 kopya ile salonları istila edecek.

Bu yüzden, iddialı filmlerin çoğu bu hafta gişeden kaçtı ancak Vampir mitinin ikonu olan Dracula’yı ailesini ve ülkesini Osmanlı’lardan kurtarmaya çalışan bir kahraman olarak kurgulayan Dracula: Başlangıç komedi sevmeyenler, efekt filmlerinden hoşlananlar için iyi bir seçim olabilir. Tabi ,ecdadın başına gelenlere üzülecekseniz hiç gitmeyin derim.
 
Uzun lafın kısası; seveceginiz bir filmi bulabileceğiniz kadar çeşidi bol bir türler geçidi var sinemalarda... Sinema yazarımız Murat Tolga Şen, filmleri bilet almadan önce incelemeniz için Cineradar'da tanıtıyor. İyi seyirler!
 
Dracula: Başlangıç
 
Gary Shore’un yönettiği ve Luke Evans, Dominic Cooper, Charles Dance ile Sarah Gadon’un oynadığı Dracula: Başlangıç (Dracula Untold), 03 Ekim 2014’de UIP Filmcilik dağıtımıyla UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Dünya’nın sinemada Dracula’yla tanışması ve izleyicileri ilk kez büyüsü altına almasından neredeyse yüzyıl kadar sonra, türe öncülük eden stüdyo, canavarlar çağının heyecanlı yeniden doğuşunu ilân eden aksiyon – macerada, efsanenin en büyüleyici figürlerinden birini yeniden uyandırıyor. Luke Evans, gün doğarken Dracula olarak bilinen, tarihin tanıdığı lanetli adamlardan Kazıklı Voyvoda’yı gecenin tüm güçlerine sahip bir yaratığa dönüştürüyor.
 
Pek Yakında
 
Cem Yılmaz’ın yönettiği ve Cem Yılmaz, Tülin Özen, Zafer Algöz, Özkan Uğur, Ozan Güven, Çağlar Çorumlu, Cengiz Bozkurt ile Emin Gürsoy’un oynadığı Pek Yakında, 02 Ekim 2014′de Warner Bros dağıtımıyla CMYLMZ – Fikirsanat tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Eski bir figüran olan korsan DVD.ci Zafer karısının boşanmak istemesi üzerine kanunsuz işlere tövbe eder. Ailesini geri kazanmak için eski sinemacı tanıdıklarından oluşan bir ekiple 1970’lerden beri çekilememiş fantastik bir proje olan ‘Şahikalar: Kötülüğün Sonu’ isimli filmi çekmeye soyunurlar. Kabiliyeti sınırlı bir ekiple yola çıkan Zafer’i komik, eğlenceli ve duygusal bir macera beklemektedir.
 
Asasız Musa
 
Aydın Orak’ın yönettiği ve Turgay Tanülkü, Aydın Orak, Selamo, Murat Toprak, Şenay Aydın, Anter Anter, Rahşan Anter ile Dicle Anter’in oynadığı Asasız Musa, 03 Ekim 2014′de M3 Film dağıtımıyla Orak Film tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Kürt aydın Musa Anter’in yaşamındaki dönüm noktalarını metaforik bir dille konu alan filmde karakter devamlılığı oyuncularla değil, karakteri simgeleyen fötr şapka, pardösü ve tahta bavul ile sağlandı. Musa Anter’in yaşarken kullandığı nesnelere de yer verilen film, 4 yıllık çalışma sürecinin ardından Mardin, Nusaybin, Akarsu ve Musa Anter’in köyü Zivinge’de çekildi, Anter’i 10 farklı oyuncu canlandırdı.
 
Prens
 
Brian A. Miller’nin yönettiği ve Bruce Willis, Jason Patric, Jessica Lowndes ile John Cusack’ın oynadığı Prens (The Prince), 03 Ekim 2014’de Chantier Films dağıtımıyla Chantier Films tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Emekliye ayrılan tetikçi kızı kaçırılınca eski işine geri dönmek zorunda kalır. Kızını kurtarmak için eski rakibi ile yüzleşmek zorunda kalacaktır.
 
Winx Club: Okyanusun Gizemi
 
Iginio Straffi’nin yönettiği animasyon film Winx Club: Okyanusun Gizemi (Winx Club: Il Mistero Degli Abissi), 03 Ekim 2014’de Bir Film dağıtımıyla Filma Ltd. tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Winx Club’ın baş düşmanları olan Trix cadıları, Winx perilerini çok kısa sürede yenmektedirler. Derinlikler İncisi, küçüktür fakat sahip olana muazzam güçler vermektedir. Trix, Politea ve Tritannus neredeyse yenilmezdirler ama bunların hiçbiri, gerçek Winx Club gücü ile kıyaslanamaz. Bloom, Sihirli  Derinlikler İncisini düşmanlarından önce bulmak, gücü ele geçirmek ve Trix’in okyanusta hapsettiği Prens Sky’ı kurtarmak için harekete geçer.
 
CİNERADAR köşesi sinema-TV eleştirmenimiz Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri üstad Sadi Çilingir'e ait Sadibey.com sitesinden, izniyle alınmaktadır.