Gündem
17 Oca 2017 12:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:23

Donald Trump'tan şaşırtan Twitter kararı!

ABD Başkanlığına seçilen Donald Trump'ın resmi başkanlık hesabı yerine 20 milyon takipçisi olan kendi Twitter hesabını kullanmayı sürdürmeyi planladığı bildirildi.

ABD’nin 45. Başkanı Donald Trump, cuma günü görevi devralmasının ardından selefi Barack Obama’nın kullandığı resmi Twitter hesabını kullanmayacağını belirtti. Trump’ın geçiş ekibi, seçilmiş başkanın 20 milyon takipçili kişisel hesabını kullanmaya devam edeceğini bildirdi.

NBC muhabiri Kelly O'Donnell, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Trump'ın geçiş ekibinden kaynaklar, Donald Trump'ın başkanlığı devralmasının ardından da "@potus" hesabına geçmeyeceğini ve kendi kişisel hesabını kullanmayı sürdürmeyi planladığını söylediler" ifadesini kullandı.

20 MİLYON TAKİPÇİSİ VAR
Twitter'dan yaptığı açıklamalar ABD ve dünya gündemini belirleyen Trump'ın politikacılar ve gazetecilerle polemiklere girdiği @realDonaldTrump hesabının 20 milyonun üstünde takipçisi var.

OBAMA O HESABI BIRAKACAK
ABD Başkanlığı için 2013 yılında açılan ve ismi ‘Amerika Birleşik Devletleri Başkanı’ (President of the United States) ifadesinin kısaltmasından gelen resmi Twitter hesabını (@potus) kullanan Obama, 20 Ocak’tan görevden ayrılmasının ardından, 13 buçuk milyon takipçisi olan hesabı bırakacak.

Beyaz Saray'dan konuya ilişkin ekim ayında yapılan açıklamada, 20 Ocak'ta ‘@potus’ hesabındaki tüm tweetlerin kaldırılarak ulusal arşive aktarılacağı, hesabın da yeni başkana boş olarak devredileceği duyurulmuştu.