Medya
07 Kas 2017 15:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:15

Dolarda ‘F’ korkusu! Gazeteci cin çarpmışa döndü!

Saygı Öztürk, Sözcü gazetesinde yayınlanan bugünkü köşe yazısında 15 Temmuz sonrası yaşanan F serisi dolar korkusunu ele aldı.

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Saygı Öztürk, FETÖ’nün sembolik para birimi F serisi 1 dolarlara ilişkin dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Öztürk, terör örgütü üyeleri ve sempatizanları tarafından bilinçli bir şekilde taşınan bu paraların, konuyla ilgisi olmayan başka insanların başına da çorap örebildiğine vurgu yaptı. Saygı Öztürk, gazeteci Turgay Türker’in İran’da katıldığı bir fuarda meslektaşlarıyla yaşadığı bir olayı da köşesine taşıyarak şu ifadeleri kullandı:

DOLARLARINI YAKANLAR OLDU
Hakkında soruşturma yapılan kişinin FETÖ üyesi olduğuna ilişkin gerekçelerinden birisi de, cüzdanında, ev ya da işyerinde F serisinden 1 dolar bulunmasıydı. Gülen tarafından okunup-üflendiği öne sürülen 1 dolarlar yüzünden bu ülkede binlerce kişinin başı derde girdi. Operasyonlar başladığında, yurtdışı gezilerinden arta kalan F serisi 1 doları yakanlar, parça parça edip atanlar olduğu gibi, dolarları saklayanlar da olmuştur.

DİLENCİYE VERİP KURTULDU
Bir grup gazeteci 23. İran Basın Fuarı'na davetli olarak katıldı. Turistik kenti İsfahan'da aldığı bir hediye için 20 dolar veren gazeteciye, para üstü olarak her biri birer dolar olmak üzere toplam 5 dolar verildi. Gazeteci Turgay Türker, meslektaşına, “O dolarlar içinde F serisi olabilir. Başın o yüzden belaya girebilir. Bir bak” dedi. Meslektaşı dolarları çıkardı, bunlardan ikisi F, birisi de Gülen'in soyadının baş harfi olan G serisiydi. Gazeteci sanki cin çarpmış gibi oldu. F serisi dolarlardan kurtulmak için onları yolda gördüğü ilk dilinceye verdi.

KAÇ BİN KİŞİ SIKINTI ÇEKİYOR
Bir başkası mı ne yaptı? O da, havaalanında bir dolarının F serisi olduğunu gördü. Doları orada yırtıp atarken, “ohh bee kurtuldum” dedi. Dolarlı espriler yol boyunca devam etti etmesine ama kim bilir farkında olmadan F serisi dolar yüzünden kaç bin kişi sıkıntı çekiyor, derdini anlatmak için uğraşıyor.