Polemik & Kulis
14 Nis 2017 22:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:37

Doğan TV Holding'te üst düzey atama! Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın yardımcısı kim oldu? Medyaradar açıklıyor!

Doğan TV Holding'te üst düzey bir atama gerçekleşti. Kanal D'den ve yapımlardan kim sorumlu olacak?

Kanal D'yi reytingler konusunda bir türlü istenilen seviyeye çıkartamayan Genel Müdür Barış Tünay'a geçtiğimiz hafta ultimatom verdiğini duyurduğumuz Arzuhan Doğan Yalçındağ kritik bir atama yaptı.

Buna göre Doğan TV CEO'su olan Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın yardımcılığına Doğan TV Holding Kurumsal Strateji ve Uluslararası Satış Grup Başkanı Özge Bulut Maraşlı getirildi. Maraşlı mevcut görevine ilaveten Yapımlardan Sorumlu CEO Yardımcısı olarak görev yapacak.

Bu atama Kanal D Genel Müdürü Barış Tünay'ın görev alanının daraltılması anlamını taşıyor. Bundan böyle dizi ve program seçimlerinde tek yetkili Özge Bulut Maraşlı olacak.




ÖZGE BULUT MARAŞLI KİMDİR?

Özge Bulut Maraşlı, 2012 yılından beri sürdürdüğü Doğan TV Holding Kurumsal Strateji ve Uluslararası Satış Grup Başkanlığı görevine atanmadan evvel, sırasıyla Doğan Holding Stratejik Planlama Başkan Yardımcılığı, 2006 – 2011 yılları arasında ise Yatırımcı İlişkileri ve Kurumsal İlişkiler Başkanı görevlerinde bulundu.

Doğan Grubuna katılmadan önce, 2003 – 2006 yılları arasında H.O. Sabancı Holding A.Ş CEO’suna stratejik planlama, M&A, enerji projelerinin özelleştirilmesi ve yeniden yapılandırılması, gıda, perakende ve çimento iş birimleri alanında danışmanlık yaptı.

İş hayatına Sabancı Holding ve Kraft Foods International'ın joint venture şirketi Marsa Kraft'da finans bölümünde başlayan Özge Bulut Maraşlı Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümünden 1993 yılında BA, 2001 yılında Sabancı Universitesinden Master derecesi almıştır.

Yatırımcı İlişkileri Derneği TÜYİD’in kurucu üyeleri arasında yer alan Bulut Maraşlı Profesyonel İş Kadınları Derneği (PWN) İstanbul Network’ü Yönetim Kurulu Üyesi, Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği, Global Board Ready Women Network (GBWN) ve G20 Genç Küresel Liderler Alumni üyesidir.

Praesta Türkiye ve Forbes işbirliği ile gerçekleşen "Yönetim Kurulunda Kadın" Şirketlerarası Mentorluk Programı’nın ikinci dönem mentileri arasında yer almaktadır.

MEDYARADAR/ÖZEL