Polemik & Kulis
30 Mar 2018 17:22 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:07

Doğan Medya satışı sonrası Doğan Egmont'tan flaş açıklama! (Medyaradar/Özel)

Doğan Yayın Grubu'nun Demirören Grubu'na satışı hakkında Doğan Egmont'tan, konuyla ilgili açıklama geldi.

Doğan Holding bünyesinde faaliyet gösteren Doğan Yayın Grubu'nun Demirören Grubu'na satış süreci geçtiğimiz hafta başlamıştı.

Doğan Egmont'un da satılacağı yönünde çıkan haberlere, şirketten yazılı bir açıklama ile yanıt verdi.

"Sevgili yazar dostlarımız,

Geçen hafta yayınevimizin de bir parçası olduğu Doğan Grubu, sahibi olduğu medya kuruluşlarının satışını gerçekleştirdi. Hürriyet, Kanal D gibi çok önemli medya kuruluşlarının satışı, elbette Türkiye’nin en önemli gündem maddelerinden biri oldu.

İlk gün yazılı ve dijital medyada çıkan kimi haberlerde bu satışta Doğan Egmont’un adı da yer aldı. Bu konuda biz de pek çok soru aldık ve bir bilgilendirme notu paylaşmayı uygun bulduk. Yayınevimiz Doğan Egmont’un bu sürece dahil olmadığını belirtmek isterim.

Doğan Egmont Yayıncılık kurulduğu günden bu yana olduğu gibi, Doğan Grubu çatısı altında yoluna devam etmektedir. Bünyemizdeki Doğan Kitap, Doğan Novus, CEO Plus, DEX ve Doğan Egmont markalarıyla, belirlemiş olduğumuz yayın planlarımıza sadık kalarak, stratejimizi ve vizyonumuzu koruyarak yolumuza devam ediyoruz.

Yirmi yılı aşkın bir süredir parçası olduğumuz Doğan Grubu’nun bağımsız yayıncılık ilkeleri, saygın kurum kültürü ve değerleri ile Türkiye’nin en farklı ve özel yayınevlerinden biri olmayı başardık. Yabancı ortaklı bir kurum olmamız da uluslararası standartlarda yayıncılık yapmamız konusunda bize ilhamlar verdi.

Ulaştığımız seviyede en büyük katkının sahibi elbette siz değerli yazar, çevirmen, çalışma arkadaşlarımız ve iş ortaklarımız oldunuz.

Bundan sonra da Türkiye’de en çok ilgi çeken edebiyat ve çocuk yazını eserlerinin, gazeteci kitaplarının, en nitelikli araştırma ve incelemelerin yayıncısı olmayı aynı heyecanla sürdüreceğiz ve yazarlarımızı, kitaplarımızı çoğaltıp büyümeye devam edeceğiz.

Doğan Egmont olarak büyük bir aileyiz. Siz de bu büyük ailenin değerli bir üyesisiniz ve iyi ki varsınız. Konuyla ilgili sizi bilgilendirmek istedik.

Saygılarımla

Gülgün Çarkoğlu

Genel Müdür"