Polemik & Kulis
30 Eyl 2016 12:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:34

Flaş! Flaş! Flaş! Doğan Medya Grubu'nda Redhack depremi! Mehmet Ali Yalçındağ istifa etti!

Doğan Yayın Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ istifa etti. Yalçındağ bu göreve 9 ay önce atanmıştı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın e-postalarının ele geçirilmesinin ardından açığa çıkan mesajları nedeniyle tartışma yaratan Doğan Yayın Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ istifa etti.

Yalçındağ dün istifa etti ve bu kararının kısa süre içinde duyurulması bekleniyor. Yalçındağ, istifasına gerekçe olarak yayımlanan mesajlarının ardından başlayan tartışmada yıpranmasını gerekçe gösterdi.

RedHack grubunun, Enerji Bakanı Berat Albayrak'a ait olduğunu öne sürerek servis ettiği maillerde, Doğan Medya Grubu'nun hükümeti bilgilendirdiği, Mehmet Ali Yalçındağ'ın Albayrak'a attığı iddia edilen notlarda görülüyordu. Yalçındağ'ın yaptığı çalışmaları ve görüşmeleri Cumhurbaşkanlığı ve hükümet kanadına bildirdiği iddia ediliyordu.

Redhack'in açıkladığı mesajların ardından söz konusu e-postaların gerçek olmadığını iddia eden Yalçındağ, "Benim bilgisayarım maalesef bir şekilde hacklenmiş. Benim günlük bütün raporlarım, rapor dediğim günlük, ben 22 senedir günlük tutuyorum. Hepsi maalesef çalınmış, ele geçirilmiş" demişti. Yalçındağ, teknik incelemenin devam ettiğini söyleyerek "Şaşkınlık içerisindeydim, ama teknik olarak benim bilgisayarımdan e-mail atılmış gibi... e-mail atabiliyorlarmış bilgisayarınızı ele geçirdikleri zaman. Yatak odasına girmek gibi bir şey" ifadelerini kullanmıştı.