Gündem
09 Şub 2011 16:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:02

DOĞAN MEDYA GRUBU'NA TALİP OLAN YILDIZ HOLDİNG, MİLLİYET'E NASIL HABER OLDU?

Doğan Yayın Holding'e bağlı gazete ve televizyonların satışında taliplilerden olan Ülker'in çatı şirketi Yıldız Holding, bugün Milliyet Gazetesi'ne haber oldu.

Ülker dünya liginde ilk 10’da

Ülker’in çatı şirketi Yıldız Holding, çikolata ve şekerleme endüstrisinin nabzını tutan Candy Industry tarafından dünya çapında sektörün 9’uncu büyük firması seçildi. Antepli Şölen de listede 57’nci oldu

EKONOMİ SERVİSİ

Ülker grubunun çatı şirketi Yıldız Holding, dünya çikolata ve şekerleme sektöründeki en büyük dokuzuncu firma oldu. Dünyanın önde gelen çikolata ve şekerleme sektörü yayını ‘Candy Industry’ tarafından 10 yıldır hazırlanan ‘Küresel Top 100’ listesinde Yıldız Holding, geçen yıla göre iki basamak yükselerek 9. sırada yer aldı.
Her yıl tüm dünyada çikolata ve şekerleme sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlerin ciro, çalışan sayısı ve üretim tesisi sayısı bazında değerlendirilmesiyle hazırlanan listede bu yıl birinciliği ABD’li Kraft Foods aldı. Ocak 2010’da Cadburry’yi satın alan Kraft, 180 fabrikası, 140 bin çalışanı ve 16.8 milyar dolarlık net satışıyla ABD’li Mars grubunu geçerek listenin başına oturdu. Mars, Wrigley’yi satın aldığı 2008’den beri birinciliğini koruyordu. Listede 3’üncü sırada ise Nestle yer aldı. Yıldız Holding de 53 fabrikası, 29 bin çalışanı ve 2.18 milyar dolarlık net satışıyla Alman August Storck grubunu geçerek 9’unculuğa tırmandı.

Gaziantepli Şölen de listeye girdi
2010 Yıldız Holding için hareketli geçti. Danimarkalı Gumlink ile ortak kurulan Continental Confectionary Company Türkiye’deki yatırımlarını 2010’da büyük ölçüde tamamladı. Ülker Golden Finger ve Albeni Tane Tane gibi ürünler de pazara sunuldu.
‘Küresel Top 100’ listesine giren bir diğer Türk firması da Gaziantepli Şölen oldu. Şölen 3 fabrikası, 1500 çalışanı ve 215 milyon dolarlık net satış geliriyle listenin 57’nci sırasında yer aldı.