Gündem
15 Nis 2014 13:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:05

Doğan Holding'ten birleşme kararı!

Doğan Yayın Holding'in Doğan Holding bünyesinde birleşmesine karar verildi.

Doğan Yayın Holding'in Doğan Holding tarafından devir alınması suretiyle şirketlerin birleştirilmesine karar verildiği açıklandı. Bu gelişme sonrasında BIST piyasa değeri 2 milyar TL’nin üzerine çıkan yeni bir şirkete daha sahip olacak.

14 Nisan 2014 kapanışları itibari ile Borsa İstanbul’da işlem göre şirketlerin 42 tanesinin piyasa değeri 2 milyar TL’nin üzerindeydi.

Aynı tarih itibari ile Doğan Holding’in TL bazlı piyasa değeri 1 milyar 666 milyon TL, Doğan Yayın Holding’in piyasa değeri 1 milyar 238 milyon TL’ydi.

Satın alma sonrasında piyasa koşullarının aynı şekilde devam etmesi halinde iki şirketin piyasa değerlerinin toplam değer oluşturabilmesi halinde Doğan Holding 2 milyar 900 milyon TL’nin üzerinde piyasa değerine ulaşacak.

Doğan Yayın Holding KAP'a dün akşam yaptığı açıklamada, "Şirketimizin, tüm aktif ve pasifinin bir bütün halinde hakim ortağımız Doğan Holding tarafından devir alınması suretiyle, Doğan Holding bünyesinde birleşilmesine karar verilmiştir" denildi.

Açıklamaya göre işlemde 1 Ocak 2013-31 Aralık 2013 hesap dönemine ait yıllık konsolide finansal raporunda yer alan finansal tabloların ve dipnotlarının esas alınmasına verildi.