Polemik & Kulis
20 Şub 2017 20:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:30

Doğan Holding'te istifa depremi! Yeni CEO kim oldu?

Sabancı Holding’in ardından Doğan Holding’de de CEO değişimi yaşandı.

Soner Gedik, Doğan Şirketler Grubu Holding'deki yönetim kurulu üyeliği sıfatıyla sahip olduğu icra kurulu başkanlığı dahil tüm görevlerinden istifa etti.

2016’nın ocak ayında Yahya Üzdiyen’in yerine Doğan Holding CEO’su olan Soner Gedik, 1 yıl görevde kaldı. Doğan Holding, bugün itibariyle Gedik’in yerine Yağmur Şatana’yı CEO olarak atadı.

Doğan Şirketler Grubu Holding, Soner Gedik'in şirketin yönetim kurulu üyeliği sıfatıyla sahip olduğu icra kurulu başkanlığı dahil tüm görevlerinden istifa ettiğini ve yerine bugün itibarıyla Yağmur Şatana'nın görevlendirilmesine karar verildiğini bildirdi.

Doğan Şirketler Grubu Holding tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yapılan açıklamada, şirketin bugünkü toplantısında, Soner Gedik'in şirketin yönetim kurulu üyeliği sıfatıyla sahip olduğu icra kurulu başkanlığı dahil tüm görevlerinden istifa ettiği ve yerine bugünden geçerli olmak üzere Yağmur Şatana'nın şirketin yönetim kurulu üyesi olarak atanmasına ve icra kurulu başkan vekili olarak görevlendirilmesine karar verildiği kaydedildi.

Açıklamada, "Yağmur Şatana'nın yönetim kurulu üyeliğine seçilmesi, yapılacak ilk olağan genel kurul toplantısında pay sahiplerimizin onayına sunulacaktır." ifadesine yer verildi.

Yağmur Şatana kimdir?

1963 doğumlu olan Yağmur Şatana, TED Ankara Koleji ve Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Maliye/İktisat bölümü mezunu. Kariyerine 1987 yılında bankacılık sektöründe başlayan Şatana, 2008 yılına kadar Finansbank A.Ş.’de çeşitli yönetim kademelerinde görev yapmış, Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili olarak Kurumsal Bankacılık, Ticari Bankacılık, Proje Finansmanı ve Nakit Yönetimi konularında yurtiçi ve yurtdışı görevler almıştır. Aynı dönem içerisinde Fiba Factoring, Girişim Factoring ve Finans Yatırım Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Finans Finansal Kiralama Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerini yürütmüştür. 2008 yılından itibaren Fiba ve Fina Holding bünyesinde Finans, Gayrimenkul, Turizm, Liman, Enerji, Perakende Sektörlerinde faaliyet gösteren on altı grup şirketinde Yönetim Kurulu Başkanlığı/Başkan Yardımcılığı/Üyeliği görevlerinde bulunmuştur.

2011 yılında Holding İcra Kurulu Başkanı olarak Demirören Grubu’nda bir yıl görev yapan Yağmur Şatana, Enerji, LPG, Akaryakıt sektörlerinde görev almış ve aynı zamanda da Milliyet ve Vatan Gazeteleri’nde de Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmıştır.

2012 yılında Kazancı Holding A.Ş.’ye Yönetim Kurulu üyesi olarak katılan Yağmur Şatana, enerji, jeneratör, doğalgaz dağıtım, elektrik dağıtım, turizm, tarım ve yiyecek/içecek (Cookshop) sektörlerinde faaliyet gösteren iştirak şirketlerinde 5 Yıl boyunca Yönetim Kurulu Başkanı/Başkan Yardımcısı/Üyesi olarak görev yapmıştır. Bunlara ilave olarak Turizm sektöründe faaliyet gösteren Detur International Holding B.V. ve petrokimya/tekstil sektöründe faaliyet gösteren Anadolu İplik ve Tekstil Fabrikaları Yönetim Kurulu Üyeliğini’de sürdürmüştür.

Yağmur Şatana, bilanço yönetimi, risk yönetimi, büyüme, proje finansmanı, pazarlama yönetimi konularında kariyeri boyunca önemli değişim ve dönüşüm projelerine liderlik etmiştir.”