Polemik & Kulis
07 Tem 2017 18:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:58

Doğan Etik Kurulu’ndan Bodrum’da kritik zirve! Faruk Bildirici neler anlattı? Medyaradar açıklıyor!

Medyaradar, Bodrum’da yapılan Doğan Yayın İlkeleri Kurulu toplantısındaki çok önemli detaylara ulaştı.

Hürriyet Gazetesi’nde bir süredir devam eden krizler, Doğan Yayın İlkeleri Kurulu toplantısında masaya yatırıldı. Bilindiği üzere Fikret Bila’nın genel yayın yönetmenliği koltuğuna oturmasının ardından Hürriyet’te büyük bir "Temiz Eller Operasyonu" başlatılmıştı. Hürriyet Okur Temsilcisi Faruk Bildirici’nin liderliğinde birçok suistimal ortaya çıkarılmış ve medyanın amiral gemisinde bazı taşlar yerinden oynamıştı.

NELER ORTAYA ÇIKMADI Kİ!

Yazarlardan Ayşe Arman, Ömür Gedik, Onur Baştürk, Cengiz Semercioğlu ve Gökhan Kimsesizcan ile işine son verilen Sibel Arna’nın gazetenin gücünü kullanarak kişisel çıkar sağlaması, şirket sahibi olmaları ve bazı markalarla anlaşıp para kazanması Hürriyet’te yaşanan krizlerden ilkiydi. Tüm bunlara bir de iki foto muhabirlinin başka kurumlara parayla fotoğraf sattığı ortaya çıkınca vaziyet iyice karıştı.

FARUK BİLDİRİCİ BARKOVİZYONDA

Medyaradar’a gelen duyumlara göre; Hürriyet okur temsilcisi Faruk Bildirici, Bodrum’da yapılan zirvede Doğan grubunun tüm ağır toplarına bir sunum gerçekleştirdi. Bildirici, dünyada sosyal medya kullanımının nasıl yapıldığını, bir gazetecinin reklam tuzağına düşmeden ve birilerine alet olmadan nasıl iş yapması gerektiğini tek tek açıkladı. 

VURAL DA TEMİZLİK SİNYALİ VERDİ

Toplantının ardından değerlendirme bulunan Doğan Holding Başkan Danışmanı Volkan Vural da Faruk Bildirici’nin ele aldığı konuya ilişkin önemli sözler sarf etti. Vural, “Gazetecilerin sosyal medyayı paylaşımları konusu tabii ciddi ve yeni bir sorun. Bununla ilgili yayın ilkelerimizde gerekli hükümler var. Bu çerçevede bazı sorunlar yaşandığı görülüyor. Her şeyden önce gazetecilerin kurumsal aidiyetlerinin önde gelmesi gerekiyor. Bunun için, yeni bir çalışma başlatılacak” dedi.

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan ise toplantıda yaptığı konuşmada 15 temmuz darbe girişimi ve yaklaşan birinci yıl dönümüne ilişkin değerlendirmeler yaptı. 

MEDYARADAR/ÖZEL