Polemik & Kulis
22 Şub 2018 17:10 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:02

Doğan Burda Dergi Grubu'nda üst düzey atama! Kim, hangi göreve getirildi? (Medyaradar/Özel)

Doğan Burda Dergi Grubu'na bağlı olarak yayınlanan Elle Türkiye'ye üst düzey bir atama haberi geldi.

Doğan Burda Dergi Grubu'na bağlı olarak yayınlanan Elle Türkiye'nin Yayın Direktörlüğü ve Yayın Yönetmenliği görevlerini yürüten Işın Görmüş ile geçtiğimiz Aralık ayında yollar ayrılmıştı.

Görmüş'ün bir süredir boş olan koltuğuna geçecek isim belli oldu. Doğuş Grubu tarafından yayınlanan GQ Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Zeynep Üner Elle Türkiye'nin yeni Yayın Direktörü olarak atandı. 

Doğuş Grubu’ndan Doğan Burda Dergi Grubu'na yapılan bu sürpriz transfer önceki gün ELLE ekibine de duyuruldu.



ZEYNEP ÜNER KİMDİR?

İstanbul Üniversitesi’nde Sanat Tarihi öğrenimi gördü. On altı yaşında tanıştığı Herb Ritts fotoğrafları sayesinde fotoğrafa ve yayıncılığa merak sardı. On yedi yaşında stajyer olarak ve dekor taşıyarak başladığı Time Out İstanbul’da, her kademede görev yaptı ve sekiz yılın sonunda genel yayın yönetmeni oldu. Bu dönemde en sevdiği şey, derginin konsept kapaklarıyla birlikte kapak konularını yaratmak ve yılda iki kez moda sayılarını hazırlamak oldu. 2009 yılında Vogue Türkiye ekibine katıldı. Dört yıl yazı işleri müdürlüğü yaptıktan sonra, kreatif direktörlük görevini üstlendi. 2016 yılı Mayıs ayında Doğuş Yayın Grubu'na bağlı olarak yayın yapan GQ Türkiye'nin Genel Yayın Yönetmenliği görevine getirildi.