Gündem
22 Ara 2014 08:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:00

Diziden örgüt çıkarmak Türkiye'ye özgü bir durum!

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, bir diziden örgüt çıkarma maharetin ancak Türkiye'ye özgü bir durum olduğunu söyledi.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk, Antalya'nın Manavgat ilçesinde Türk Eğitim Sen Şubesi'ni ziyaret öncesi basın mensuplarına ülke gündemiyle ilgili açıklamada bulundu. Akıllı insanların bu tür suçlamalardan bir suç çıkmayacağını iyi bildiğini belirten Koncuk, 14 Aralık'ın opererasyonunun Türkiye'yi dünyada ileri demokrasi, gelişmiş ve evrensel hukuk normlarını benimsemiş nezdinde ayıplı ülke haline getirdiğinin altını çizdi. Koncuk, "Bir televizyon dizisinden bir örgüt çıkarmak Türkiye'ye özgü bir durum olsa gerek. Bir diziden örgüt çıkarma maharetini gösterenleri, nasıl başardınız kutlamak lazım!.

14 Aralık'ta Zaman Gazetesi ve Samanyolu Televizyonu'na yapılan operasyon ülkemizi hukuk ve kişi hak ve hürriyetleri bakımından ayıplı ülke konumuna getirdi. Basın mensuplarına yapılan bu uygulamayı kınıyorum. Eğer siz bir diziden terör örgütü çıkarsanız yarın hayali roman yazacak, dizi çekecek ve sinema eseri ortaya koyacak herkesi tutuklamak zorunda kalırsınız. Senaristler düşüncelerini ortaya koymuş bir dizi çekmiş, diziden örgüt çıkarmak, ülkemize özgü bir durum olsa gerek." diye konuştu.

Haberin devamını okumak için tıklayınız