Televizyon
23 Kas 2014 10:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:56

Dizi setlerine Arap turist turları!

Türkiye'deki diziler, Arap ülkelerinde popüler olunca, turizmcilere de gezdirecek yeni kapılar açıldı...

Türk dizilerinin Ortadoğu ve diğer ülkelerde yayınlanmasının ardından Ülkemizin turizm gelirlerini arttırmak isteyen Rent A Car firmaları Türkiye’ye gelen turistlere dizi seti turları başlattı.

14 yıldır sektörde bulunan Lacivert araç kiralama firması Genel Müdürü Harun  Aktay, ‘’Yurt dışından gelen birçok turist başta Kıvanç Tatlıtuğ olmak üzere Arap televizyonlarında yayınlanan Türk dizilerinin  oyuncularını  görmek ve dizilerin çekildiği mekanları ziyaret etmek istiyorlar.  Film ve dizi sektörü son yıllarda ülkemizin birçok ticari alanına katkı sağladığı gibi bizim sektörümüze de artıları oldu. Özellikle Arap turistlerin yerli starlarımıza olan merakı, onlarla tanışma isteği ve lüks araçlara olan düşkünlükleri göz önüne alındığında bize de katkıları oldu tabi. Genellikle VIP ve lüks araç isteyen Arap turistleri havalimanından karşıladığımız zaman önce otellerine gitmek yerine film setlerini ziyaret etmek istiyorlar. Gelen Arapların yüzde 90’ı hala Kıvanç Tatlıtuğ’a hayran. Sadece belki onu görürüm diye gelen birçok turisti set set dolaştırdığımızı hatırlıyorum" dedi

ÇILGIN ALIŞVERİŞ YAPIYORLAR

Ülkemize gelen turistlerin turizme büyük katkı sağladığını belirten Aktay, "İstanbul’a gelen Araplar çok ciddi harcamalar yaparak ülkemizin ekonomisine katkı sağlıyorlar. En çok alışverişleri ise ünlülerin dizilerde giydiği kıyafetlerin benzerlerini alarak yapıyorlar. Böyle olunca da birçok turist zaten nereleri gezeceğini önceden biliyor. Ama programları haricinde daha çok tarihi yerleri gezmeyi, alışveriş yapmayı ve tabi eğlence mekanlarını soruyorlar. Hatta ünlülerin nerelere gittiğini bizlere sorarak genelde oralara gitmek istiyorlar" dedi.