Güncel
06 Nis 2016 16:40 Son Güncelleme: 20 Kas 2018 08:52

Diyarbakırlı kız çocuğunun hayali gerçek oldu

Milli Eğitim Bakanı Avcı'ya ulaşarak özel okulda okuma isteğini ileten 11üğ,ğ1 hayali gerçek oldu- 2016-2017 eğitim öğretim yılında 5'inci sınıftan itibaren TED Diyarbakır Koleji'nde öğrenimini sürdürecek olan öğrenci, okulun tam eğitim bursundan yararlanacak

 Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya ulaşarak, TED Koleji'nde okuma isteğini ileten 9 yaşındaki Diyarbakırlı kız öğrencinin hayali gerçek oldu. 2016-2017 eğitim öğretim yılında 5'inci sınıftan itibaren TED Diyarbakır Koleji’nde öğrenimini sürdürecek olan öğrenci, Türk Eğitim Derneği’nin tam eğitim bursundan yararlanacak.

TED'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankara’da 2 Nisan'da gerçekleştirilen TED 4. Uluslararası Eğitim Forumu’na katılan Bakan Avcı'ya TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu tarafından 2016-2017 öğretim yılında başarılı ancak maddi olanakları kısıtlı bir öğrencinin kendisi adına okutulacağı bilgisini içeren bir belge takdim edildi.

Belgeyi inceledikten sonra "Şu anda Yeşilçam filmlerini aratmayacak bir anı yaşıyorum” diyen Avcı, programdaki konuşmasında, Diyarbakır'da kendisine bir kadın tarafından 5'inci sınıfa geçecek kızının kaydını TED Koleji'ne aldırmak istediğine ilişkin bir not iletildiğini aktarmıştı.

Nabi Avcı, "Bu notu özellikle yanıma aldım ki Selçuk Bey'e, 'Burs imkanlarımız nedir, ne yapabiliriz, bu çocuğumuz için bir şey yapabilir miyiz' diye. Demek ki bazen hayat sanatı da solluyor. 'Sanat, hayatı taklit eder' derler, evet bugün öyle oldu. Bu arada Yeşilçam'a selam gönderiyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Açıklamada, TED'de okuma isteğini ileten Diyarbakırlı kız öğrencinin hayalinin gerçek olduğu ve 2016-2017 eğitim öğretim yılında 5'inci sınıftan itibaren TED Diyarbakır Koleji'nde öğrenimini sürdüreceği ve Türk Eğitim Derneği'nin tam eğitim bursundan yararlanacağı bildirildi.
 

2 Nisan 2016'da Ankara'da düzenlenen 4'üncü Uluslararası Eğitim Forumu kapsamında konuşmacılara, her birinin adına maddi imkanı olmayan başarılı bir çocuğun tüm eğitim masraflarının karşılanacağını belirten birer belge hediye edilmişti.