Polemik & Kulis
18 Ağu 2015 20:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:49

Diriliş Postası'nda ayrılık! Hangi köşe yazarı istifa etti? (Medyaradar/Özel)

Hakan Albayrak yönetimindeki Diriliş Postası'nda kuruluşundan itibaren köşe yazarlığı yapan isim ayrılık kararı aldı.

Genel Yayın Yönetmenliğini Hakan Albayrak'ın yaptığı Diriliş Postası'nda sürpriz bir ayrılık yaşandı.

28 Şubat 2015'te okurla buluşan gazetenin yazar kadrosunda yeralan Nevzat Çiçek ayrılık kararı aldı.

Çiçek Diriliş Postası'nda 6 aydır haftada 5 gün köşe yazıyordu.



NEVZAT ÇİÇEK KİMDİR?

1977 yılında Adıyaman-Gerger’de doğan Nevzat Çiçek, ilkokulu Adıyaman Gerger’de, ortaokul ve liseyi ise İstanbul Bahçelievler’de bitirdi. Kazakistan Hoca Ahmet Yesevi Üniversite Sosyoloji bölümünü yarıda bırakan Çiçek, kamu yönetimi ve konservatuar eğitimlerini de yarıda bırakarak, beş yıla yakın aile şirketinde çalıştı. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin kurulması ile İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemleri’nde okumaya başlayan ve buradan mezun olan Çiçek, okuduğu dönemde üniversitenin televizyon ve radyosunun kurulmasında görev aldı.
Çiçek, Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması’nda “En iyi röportaj” dalında aldığı Türkiye ikinciliği ile Kanal D Ana Haber’de stajını tamamladı. Üniversite ikinci sınıfta aktif gazeteciliğe Nokta Dergisi’nde başlayan Çiçek, dergide ekip arkadaşları ile birlikte hazırladığı 12 Eylül dosyası nedeniyle derginin kapatılması üzerine gazetecilik yaşantısına Bugün Gazetesi İstihbarat Servisi’nde devam etti.

Nevzat Çiçek Bugün Gazetesi’nde çalışırken Nokta Dergisi’nin Alper Görmüş’ün Genel Yayın Yönetmenliği’nde tekrar faaliyete geçmesi üzerine dergiye geri döndü. Nokta Dergisi’nin hazırladığı “Darbe Günlükleri” haberinin devam haberi olan ve Nevzat Çiçek imzası ile yayınlanan “Günümüzdeki sivil eylemler ne kadar sivil?” haberi nedeniyle derginin kapatılması üzerine Çiçek, “Kürtlerde sivilleşme ve din” olgusunu incelemek üzere Doğu ve Güneydoğu’da alan araştırmasında bulundu.
Taraf Gazetesi’nin kuruluşunda yer alan Çiçek, uzman muhabir olarak başladığı gazetenin Yurt Haberler Müdürlüğü görevinde bulundu. Taraf Gazetesi’nden Sabah Gazetesi Özel Haber Servisi’ne transfer olan Çiçek, daha sonra Özgün Duruş Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevlerinde bulundu.
Suriye, Kazakistan, Irak, İran, Pakistan, Keşmir, Bangladeş, Sudan, Moro,Patani, Küba, Tunus, Somali,Kenya, Patani, Mısır başta olmak üzere bir çok yardım organizasyonlarında görev aldı ve raporlar hazırladı. Gittiği coğrafyalarda İslami Cemaatler ve Medreseler üzerinde alan araştırmalarında bulunan Çiçek, özellikle Kürt meselesi,yakın tarih, İslam dünyası haber ve yorumlarıyla ses getirdi
Puşi ve Sarık, İtirafçı, Gerçek Cellat Kim, "Kod adı düğün: Dağlıca" ve Sivas Kampı isimlerinde beş kitabı yayımlanan Çiçek,  birçok kuruma danışmanlık hizmetlerinde bulundu.
Kurduğu Lagin Yayınları ile yayın hayatına devam eden Çiçek, Kürt sorunu ve İslami Cemaatler noktasında yurt içi ve yurt dışında birçok kongreye katıldı ve konferanslar verdi. Çiçek, aynı zamanda medya sektörü başta olmak üzere farklı disiplinlerde iletişim danışmanlığı görevini de sürdürüyor

MEDYARADAR/ÖZEL