Medya
16 Eki 2018 09:30 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:55

‘Diriliş Ertuğrul’da 'sızıntı' alarmı! Fotoğraflar kriz çıkardı

Yeni sezon çekimleri devam eden, oyuncu kadrosunun yüzde 95’i değişen TRT 1'in fenomen dizisi 'Diriliş Ertuğrul'un yapım şirketinden flaş karar...

Diriliş Ertuğrul'un baştan aşağı yenilenerek oyuncu kadrosunun da yüzde 95'inin değiştiğini belirten yapım şirketi, yeni dekoru ve oyuncuların kostümlü halinin fotoğraflarını çektirme yasağı koydu.

Dizi setini ziyaret eden Ali Eyüboğlu yapım şirketinin aldığı bu kararın nedeninin Ertuğrul’la oğullarının olduğu kapak çekiminden bir görüntünün dışarı sızdırılması olduğunu belirtti.

İşte Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu'nun, "Diriliş Setinde 'Sızıntı' Alarmı" başlıklı yazısı:

Her sezon öncesi söyleşi için gittiğim ‘Diriliş Ertuğrul’un setine bu kez başka bir nedenle misafir oldum. Arkadaşım Barbaros Yüksel’in Avustralya’dan tanıdığı Lübnanlı bir aile, Türkiye’ye tatile geldi. Amaçları, hem tatil yapıp hem de Avustralya’da her bölümünü defalarca izledikleri projenin setine gidip, Engin Altan Düzyatan’la bir kare fotoğraf çektirmekti.

Dizinin yapımcısı Mehmet Bozdağ’ı arayıp, Avustralya’dan gelen Lübnan asıllı ailenin dileğini ilettim. Bozdağ, “Tamamdır, setten arkadaşlar arayacak ve randevu verecekler” dedi. Çok geçmeden arayan görevli, “Bugün ve yarın harici çekimler var. Ertesi gün platodayız. Engin Altan Düzyatan da platodaki çekimlerde olacak, o zaman gelin” deyince, öyle yaptık.

Yeni sezon afişi yabancı sitelerde

Riva’daki yeni platoya girmeden bizi karşılayan görevli, “Misafirlerimiz sakın ola içeride cep telefonuyla bir şey çekmesin. İstedikleri fotoğraf varsa biz çekip, verelim” dedi.

Sete gittiğimizde Ertuğrul’la, dizinin yeni karakterlerinden oğlu Osman Gazi’nin çocukluk dönemini canlandıran oyuncunun çekimleri vardı.

Avustralya’dan gelen turistler, Düzyatan’la tanıştı ama birlikte fotoğraf çektiremedi. Çünkü oyuncunun üzerinde Ertuğrul kostümü vardı. “İnsanlar buraya kadar geldi, hiç değilse Düzyatan’ın kostümünü göstermeden yakın plan fotoğraflarını siz çekin, verin” dedik, o da olmadı. Sebebini sorduğumda aldığım yanıt şuydu:

“Diriliş Ertuğrul, baştan aşağı yenilendi. Burada yeni bir plato kuruldu. Dizi, bıraktığı yerden 15 yıl sonrasını anlatacağı için oyuncu kadrosunun yüzde 95’i değişti. Seyircilerden önce bu dünyanın görülmesini istemediğimiz halde, Ertuğrul’la oğullarının olduğu kapak çekiminden, biri görüntü çekip, dışarı sızdırdı. O fotoğrafları fanların kurduğu yabancı internet sitelerinden kaldırmaya ve sızıntıyı kimin yaptığını bulmaya çalışırken, yapım şirketinin aldığı bir karar bu. Yeni dekoru ve oyuncuların kostümlü halini çektiremiyoruz.”