Kültür Sanat
14 Eki 2016 12:05 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 18:34

Diriliş Ertuğrul, 26 Ekim'de izleyiciyle buluşacak

- Yapımcı Bozdağ:- "Ertuğrul Bey’in yolculuğunda başka bir hikaye başlayacak. Biraz gecikmeli gibi oldu ama yeni sezona başka bir hazırlıkla başlıyoruz. Yeni mekanlar, yeni obalar oluşturuldu"- "Bu sezonda artık bir fetih, bir fütuhat stratejisi ile bir beyliğin oluş sürecini işlemeye çalışacağız...

İSTANBUL (AA) - MUSA ALCAN - TRT 1 ekranlarında yayınlanan Ertuğrul Gazi'nin ve Osmanlı'nın kuruluş hikayesini anlatan "Diriliş Ertuğrul" 26 Ekim'de televizyon izleyicisiyle buluşacak.

Yapımcılığını Tekden Film’in üstlendiği ve bu yılın en merak edilen yapımlarından olan Diriliş Ertuğrul, bu yıl 3. sezonuyla, tarihe ışık tutmaya devam edecek.

Dizinin yapımcısı ve senaristi Mehmet Bozdağ AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 sezondur devam eden hikayenin dışında, başka bir hikaye ile 26 Ekim'de izleyici karşısına çıkacaklarını söyledi.

"Ertuğrul" karakterinin yeni sezonda Kayı beyi olduğunu aktaran Bozdağ, "Ertuğrul Bey’in yolculuğunda başka bir hikaye başlayacak. Biraz gecikmeli gibi oldu ama yeni sezona başka bir hazırlıkla başlıyoruz. Yeni mekanlar, yeni obalar oluşturuldu. Yeni konseptler oluşturuldu ve yolculuğumuzda Bilecik Söğüt’e doğru gidiş var ve bu yıl da Ankara Karacadağ’daki hikayeleri ekrana getirmeye çalışacağız." diye konuştu.

Bozdağ, iki sezon boyunca hikayenin geçtiği obada ve oba dışında hainleri temizlemekle meşgul olduklarına dikkati çekerek, sözlerine şöyle devam etti:

"Şimdi artık fetih zamanı diyoruz. Diriliş, umut ediyorum bu yıl da izleyiciyi memnun edecektir. Şu anda her şey yerinde ve güzel gidiyor. Talihsiz bir kaza atlattı bir oyuncumuz ama kısa bir sürede iyileşti. O da aramıza dönecek. Bu yıl da izleyicinin hem geçmişi, hem bugünü Diriliş’ten okuyabileceğini düşünüyorum. Zaten biz hikayemizde, bugünü anlamak istiyorsak 13. yüzyılı anlamamız ve nerede nasıl başladığımızı iyi öğrenmemiz gerektiğini söylemiştik."

- Yeni hikaye, yeni oyuncular, yeni plato

İçerideki ve dışarıdaki hainlere karşı uyanık olunması gerektiğini vurgulayan Bozdağ, "Bu anlamda Diriliş 2 sezondur aslında bunu anlatmaya çalışıyordu ve gördük ki 15 Temmuz’da ne kadar haklı çıktık. Bu anlamda bu sezonda artık bir fetih, bir fütuhat stratejisi ile bir beyliğin oluş sürecini işlemeye çalışacağız. Tarih boyunca bu topraklarda oyunlar hep aynıydı. Bundan sonra da aynı olacak. Burada temel mesele bizim bu oyunlar karşısındaki alacağımız vaziyet, alacağımız strateji ve atacağımız adımlar diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Yeni sezon için yeni ve büyük bir plato kurulan dizinin başrollerini Engin Altan Düzyatan, Hülya Darcan ve Esra Bilgiç üstleniyor. Dizinin kadrosuna yeni sezonda, Çağdaş Onur Öztürk, Erden Alkan, Kürşat Alnıaçık, Cem Uçar, Gülçin Santırcıoğlu, Osman Albayrak, Elif Sümbül Sert, Cenk Kangöz, Fırat Topkorur, Gülsim İlhan Ali, Sedef Şahin ve Batuhan Karacakaya yer alacak.

Yönetmen koltuğunda Metin Günay'ın oturduğu Diriliş Ertuğrul'un yeni sezonunda, Kayıların büyük bir kısmı Ahlat’a yerleşirken, Ertuğrul ve ona inanan dört yüz Kayı, Ankara yakınlarına yerleşecek. Önceki sezonlarda savaşçılık özellikleriyle ön plana çıkan Kayılar, bu sezonda ticaretle ilgilenmeye başlayacak ve o bölgede kurulan Hanlı Pazar’da ticari ve siyasi mücadelelere girecek.

"Diriliş Ertuğrul" 26 Ekim'den itibaren her çarşamba saat 20.00'de TRT 1 ekranlarında izlenebilecek.