Gündem
24 Ağu 2016 17:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:29

Dink soruşturmasında Fox TV Haber Müdürü Ercan Gün adliyede!

Hrant Dink soruşturmasında gözaltında bulunan gazeteci Ercan Gün ile Yarbay Metin Yıldız, örgüt üyeliği suçlamasıyla mahkemeye sevk edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü tarafından yürütülen Dink cinayeti soruşturması kapsamında, gözaltına tutulan şüphelilerden Fox TV Haber Müdürü Ercan Gün ile istihbatçı Yarbay Metin Yıldız'ın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen şüphelilerin, soruşturma savcısı Kökçü tarafından ifadeleri alındı. Ercan Gün ve Yarbay Metin Yıldız örgüt üyeliği suçlamasıyla mahkemeye sevk edildi.

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında adli kontrol şartıyla serbest bırakılan gazeteci Ercan Gün, Hrant Dink cinayeti soruşturmasında 2 Ağustos'ta gözaltına alınmıştı.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in 19 Ocak 2007'de Şişli'de uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, daha önce Albay Ali Barış Sevindik ve Trabzon İl Jandarma Komutanı olan Albay Ali Öz'ün de aralarında bulunduğu 14 şüpheli, "FETÖ/ PDY'ye üye olma" suçundan tutuklanmıştı.