CineRadar
03 Nis 2015 00:01 Son Güncelleme: 20 Kas 2018 00:22

Dikkat FİGÜRAN aranıyor!

Nisan’ın ilk haftasında da sinemalara film yağmaya devam ediyor. Sinemaseverler pek çok film arasından kendi istediklerine gitme şansına sahipler. Aksiyon severler bu hafta Hızlı ve Öfkeli serisinin 7. filmini izleyecekler, bu film aynı zamanda Paul Walker’a bir veda niteliği taşıyor.

Ayrıca bu hafta eli yüzü düzgün bir gişe komedisi vizyona giriyor; Figüran… Pek Yakında’yı anımsatan, Yeşilçam sevgisi barındıran bu yapım, istenirse iyi komedi yapılabileceğinin de ispatı…  Bir başka yerli komedi olan Aşkopat için ise aynı umutlu cümleleri kuramıyorum. Yerli korku filmlerini sevenler için de bir altenatif gösterimde; Münafık korku sinemamızın çok sevdiği cin teması üzerinden ürkütücü bir hikaye aktarıyor. Adam Sandler’dan sakin bir komedi filmi; Şans Ayağıma Geldi de izleyince pişman olmayacağınız türden bir film…
 
Ayrıca bu hafta bir korku klasiği olan Tobe Hooper imzalı Teksas Katliamı yenilenmiş olarak sinemaseverlerle buluşuyor. Korku filmi sevenler için ıskalanmaması gereken bir randevu…
 
Haftanın gösterime giren tüm filmlerini tanıtmaya devam ediyoruz, okuyun ve sinemaya ne izlemek istediğinizi bilerek gidin!
 
Figüran
 
Tolga Çetin’in yönettiği ve Ceyhun Fersoy, Serenay Aktaş, Ferdi Kurtuldu ile Erdal Cindoruk’un oynadığı Figüran, 03 Nisan 2015′de Pinema Film dağıtımıyla Bosphorus Film Makers tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Dünyanın en sakar figüranı Mutlu, eşsiz bir senaryoya sahip olduğunu ve başrol oynayacak kadar yetenekli bir aktör olduğunu düşünmektedir. Setin altını üstüne getiren Mutlu ve ışık asistanlığı yapan Cempo, mesleklerinde en üste çıkmak için, kendi senaryolarını film çekmek istemektedirler. Bu plânlarını hayata geçirmek için, Mutlu’nun figüranlık yaptığı dizinin başrol oyuncusu Pelin Şafak’ı kendi projelerinde oynatmak istemektedirler.
 
Hızlı ve Öfkeli 7
 
James Wan’ın yönettiği ve Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne Johnson ile Michelle Rodriguez’in oynadığı Hızlı ve Öfkeli 7 (Furious 7), 03 Nisan 2015’de UIP Filmcilik dağıtımıyla UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Hızlı ve Öfkeli ekibi, intikam almak isteyen bir İngiliz gizli operasyonlar suikastçısından gelen tehlikeden habersizdirler. Küçük kardeşi Owen’ı yaralayanları sistematik olarak avlamakta olan Shaw, ekibe verilen Toretto evini havaya uçurur. Bunun üzerine Dom, yardım için üst düzey bir devlet ajanına başvurur. Kahramanlarımız bir kez daha direksiyona geçer. ABD hükümeti için yapılmış bir takip cihazının ele geçirilmesi gereklidir.
 
Münafık
 
Özkan Aksular’ın yönettiği ve Levent Sülün, Zeynep Okan, Balım Gaye Bayrak ile Özer Arslan’ın oynadığı Münafık, 03 Nisan 2015′de M3 Film dağıtımıyla Mantis Film tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Sovyetler Birliği’nde parapsikolojik olaylar üzerine incelemeler yapan ESP Laboratuvarlarından birinde çalışmakta olan Valeria, eski sevgilisi Nazım’ın daveti üzerine, “Cinli Nazife” olarak anılan Nazife Hanım ile ilgili araştırma yapmak üzere Türkiye’ye gelir. Kastamonu Azdavay’daki Nalbant Köyü’nde araştırmalarını sürdüren Valeria, hiçbir iz bırakmadan ortadan kaybolur. Köylü, Nazife Hanım’ı felç geçirmiş, Nazım’ı ise delirmiş bir halde bulur.
 
Teksas Katliamı
 
Tobe Hooper’ın yönettiği ve Marilyn Burns, Allen Danziger, Paula A. Partain, William Vail, Teri Mcminn, Edwin Neal, Jim Siedow, Gunnar Hansen ile John Dugan’ın oynadığı Teksas Katliamı (The Texas Chain Saw Massacre), 03 Nisan 2015’de M3 Film dağıtımıyla Fabula Films tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
1974 yılı yapımı, gerçek olaylara dayanan bu klasikleşmiş korku hikâyesi, türünde birçok filme öncülük etti ve hâlâ tüm zamanların en iyi korku filmleri arasında gösteriliyor. Tobe Hooper’ın filmi, içlerinden birinin çocukluk evini ziyarete giden 5 gencin, insan yiyen bir ailenin eline düşmesiyle yaşadığı dehşet verici kabusu anlatıyor.
 
Şans Ayağıma Geldi
 
Tom McCarthy’nin yönettiği ve Adam Sandler, Dustin Hoffman, Steve Buscemi ile Method Man’in oynadığı Şans Ayağıma Geldi (The Cobbler), 03 Nisan 2015’de Bir Film dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Max Simkin günlerini kuşaklardır ailesine ait olan dükkânı işletmekle geçiren bir ayakkabı tamircisidir. Her zaman dükkânı terk edip dünyaya açılmanın, yeni yerler görmenin hayalini kurar; ancak tek yaptığı bu hayali gerçekleştiren insanların eskittiği ayakkabıları tamir etmektir. Max’in sıkıcı hayatı, dükkânın bodrumunda bulduğu baba yadigârı makinenin sihirli güçleri olduğunu fark ettiğinde sonsuza dek tamamen değişecektir.
 
Aşkopat
 
Haydar Işık’ın yönettiği ve Doğuş, Afrikalı Ali, Yıldız Asyalı ile Teoman Gelmez’in oynadığı Aşkopat, 03 Nisan 2015’de İFP Film dağıtımıyla Işık Film tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Aşkopat, yetimanede yetişmiş olan üç sıkı arkadaşın öyküsünü perdeye taşıyor. Emre, Salih ve Duman isimli bu üç sıkı dost, yetimhaneden kaçınca hayatları da hızla değişmeye başlar. Yetimhaneden beraber ayrıldıkları zamandan beri aralarındaki bağı hiç bir şartta koparmayan bu üç sıkı dost, yaptıkları yasa dışı işler nedeniyle enselenince soluğu mahkeme salonunda alırlar. Aşırı iyi niyetli ve saf olan Emre yaptıkları bütün yasa ışı işleri mahkemede tek tek anlatınca üç kafadar birer yıl hapis cezasına çarptırılır. Üç kafadar hapisten çıktıktan sonra artık yasa dışı işler yapmayacaklarına dair söz verdikten sonra farklı işler için kolları sıvarlar.
 
CİNERADAR köşesi sinema-TV eleştirmenimiz Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri üstad Sadi Çilingir'e ait Sadibey.com sitesinden, izniyle alınmaktadır.