Gündem
16 Şub 2018 13:57 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:01

Die Welt iddiası: Gazeteci Deniz Yücel serbest!

Almanya'nın çok satan gazetelerinden Die Welt, Türkiye'de tutuklu olan gazeteci Deniz Yücel'in serbest bırakıldığını iddia etti.

Reuters’ın da Die Welt gazetesine dayandırdığı haberde Deniz Yücel’in serbest bırakıldığı belirtildi. Başbakan Binali Yıldırım, bu hafta Almanya’ya gitmiş ve Almanya Başbakanı Angela Merkel’le bir araya gelmişti.

Almanya Dışişleri Bakanlığı da gelişmeyi doğrularken, Deniz Yücel’in serbest bırakılmasıyla ilgili olarak avukatı da sosyal medyadan açıklama yaparak, müvekkilinin serbest bırakıldığını ifade etti.

DHA’nın haberinde tahliye kararı verilen Deniz Yücel hakkında iddianame hazırlandığı belirtildi. Yücel’e “Terör örgütü propagandası yapmak”  ve “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlamalarıyla 4 yıldan 18 yıla kadar hapis istendiği belirtildi.

YILDIRIM ‘KISA SÜREDE GELİŞME OLACAK’ DEMİŞTİ

Başbakan Binali Yıldırım Almanya temasları sırasında 14 Şubat’ta Alman ARD televizyonunda katıldığı Tagesthemen programında Deniz Yücel’in serbest kalıp kalmayacağı konusunda bir soruyu şu şekilde yanıtlamıştı: “Onun kararını ben vermiyorum, mahkemeler o kararı veriyor. Ümit ederim kısa sürede serbest kalmış olur. Kısa sürede bir gelişme olacağı kanaatindeyim”

27 ŞUBAT 2017'DE TUTUKLANMIŞTI

Die Welt Gazetesi'nin Türkiye muhabiri Deniz Yücel, 27 Şubat 2017'de çıkarıldığı mahkemece 'Örgüt propagandası yapmak' ve 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlarından tutuklanmıştı.