Gündem
11 Haz 2018 12:03 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:42

Der Spiegel 'otokrat' kapağı yaptı, Erdoğan 'Elhamdülillah' dedi!

Der Spiegel, 'Otokratların devrinde yaşayan insanlar' başlığıyla Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu 4 lideri kapak yaptı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Alman Der Spiegel'in Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Donald Trump ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile birlikte kendisini "otokrat lider" olarak kapağına taşımasıyla ilgili olarak "Elhamdülillah" dedi.

Erdoğan, dün Kocaeli'de düzenlediği mitingde derginin "Ich bin das volk das zeitaiter der autokraten" (Otokratların devrinde yaşayan insanlar) şeklinde olan kapağıyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Almanların bir dergisi var, kapağa 4 resim koymuş bir tanesi de benim. 'Dünyayı şekillendiren liderler' demiş. Elhamdülillah. Bu milletin evladı olarak bu hizmeti son nefesimize kadar devam ettireceğiz."

Takvim: Merkel'i değil,Erdoğan'ı kapağa taşıdılar

İktidara yakın yayın politikasıyla bilinen Takvim gazetesi de derginin söz konusu kapağını dün manşetinde “Dünyanın dört liderinden biri Erdoğan”  yorumuyla vermişti. Gazete, "Erdoğan Der Spiegel'e kapak oldu. Merkel'i değil Erdoğan'ı kapağa taşıdı" ifadesini kullanmıştı.