Magazin
20 Tem 2016 15:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:24

Deniz Seki davasına bakan hakim ve savcılar da gözaltında!

'Uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan hükümlü Deniz Seki'nin davasına bakan hakim ve savcıların da gözaltına alındığı belirtildi

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nda (HSYK) 'paralel yapı' üyesi oldukları iddiasıyla 2 bin 745 hakim ve savcı için gözaltı kararı verilmişti. Şarkıcı Deniz Seki çin mahkumiyet kararı veren savcı ve hakimlerin de bu listede yer aldığı belirtildi.

Deniz Seki'nin avukatı Naim Karakaya, gözaltı kararları ile ilgili twitter hesabı üzerinden çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"HERKES İÇİN SADECE ADALET"

Ceza hukukçusu Karakaya, "Deniz Seki'nin soruşturma savcısı Bilal Bayraktar, hükmü veren hakimler Osman Kaya, Eşref Aksu ve duruşma savcısı Salim Duran ile lehe temyizi geri çeken Sadrettin Sarıkaya da gözaltında. AİHM nin ihlal kararı vermesine neden olanlar da bunlar. Deniz Seki gibi katledilen bir hukuk sistemiyle değil adaletle yargılansınlar dileriz. Seki'de Yargıtay 10.CD deki kararda aleyhte oy veren her iki üye Mehmet Özkan ve Hakkı Torlak'a da amuda kaldırılmamış bir hukuk dilerim. Herkes için intikam değil sadece adalet" ifadelerini kullandı.




"ÖMRÜMÜZDEN 8 SENE ÇALANLAR DA BUNLAR"

Deniz Seki’nin kardeşi Serkan Seki, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası instagram'da çarpıcı bir paylaşımda bulundu. Seki, '8 yılımızı çaldılar' dediği hakim ve savcılara ateş püskürdü.