Televizyon
15 Nis 2018 16:25 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:09

Deneyimli kameramandan edebiyat programı

Edebiyatın ustalarına dair merak edilen ilham kaynağı mekanlar, televizyon programı ile izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor.

Şair ve yazarların gündelik hayatları ile eserlerini kaleme alırken vakit geçirdiği mekanları konu alan edebiyat ve kültür programı 'İki Kuşak Arası', televizyon ve internet platformu Tivibu'da 28 Mart'ta Bizim Ev TV kanalında ilk bölümüyle ekrana geldi.

Yapım ve yönetmenliğini  uzun yıllardır kamera arkasında olan Ünal Çetiner'in üstlendiği programda, yazarlar ve şairlerin yaşadıkları çevreden nasıl etkilendikleri, usta isimlerin eserlerini kaleme alırken İstanbul'da hangi mekanlarda zaman geçirdikleri gibi sorulara, kendilerinin ve en yakınlarının ağzından cevap aranacak.



EVİ YOKTU AMA MÜZESİ VAR

Edebiyata dair merak edilenlerin ve bilinmeyenlerin konu edileceği 'İki Kuşak Arası'ndanın ilk bölümü 1970'de kaybettiğimiz usta kalem Orhan Kemal'e ayrıldı. Yoksulların, işçilerin ve öğrencilerin sesi Orhan Kemal'in oğlu Işık Öğütçü babası Orhan Kemal'in bilinmeyenlerini, babasının romanlarını yazdığı İkbal Kahvesi ile Cihangir'de açtığı Orhan Kemal Müzesi'nde anlatıyor. Orhan Kemal'in kiracı olarak yaşadığı Unkapanı Cibali'deki evine de programda atıfta bulunuyor. Cibali'deki şirin iki katlı yeşil evin üzerinde 'Orhan Kemal 1954-66 yılları arasında bu evde yaşamıştır' yazısı yer alıyor. Orhan Kemal'in yaşadığı ev İstanbul'un turistik gezi noktaları arasında da bulunuyor. Evin bulunduğu sokağın adı ise Orhan Kemal Sokağı.



İKİNCİ BÖLÜM SABAHATTİN ALİ’YE

Programın ikinci bölümü ise ünlü yazar Sabahattin Ali’ye ayrıldı. Bu hafta ekranlara gelecek olan yeni bölümde Filiz Ali babası Sabahattin Ali’nin bilinmeyenlerini, İstanbul’daki vazgeçilmez mekanlarını anlatacak.