Polemik & Kulis
13 Eyl 2018 15:18 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:51

Deneyimli haberci 25 yıl sonra TGRT Haber'e geri döndü! (Medyaradar/Özel)

Televizyonculuğa 1993 yılında TGRT Haber'de adım atan deneyimli isim uzun yıllar sonra yeniden kanalla anlaştı.

Türkiye’nin yeni haber kanalı olma iddiasıyla yola çıkan TR Haber, isim ve logo değişikliği konusunda RTÜK’ten gerekli izinleri alamayınca, daha yayın hayatına başlamadan ekran karartmıştı.

TR Haber’i uzun bir süre yayın hayatına hazırlamaya çalışan genel yayın yönetmeni Salih Selçuk da işler yolunda gitmeyince çalışma hayatına TGRT Haber’de devam etme kararı aldı.

Medyaradar’ın ulaştığı bilgilere göre; TGRT Haber ile el sıkışan usta isim, bundan böyle Ekrem Açıkel'in sunduğu Ana Haber Bülteni'nin editörlüğünü yapacak. Selçuk bugün itibariyle yeni kanalında işbaşı yaptı. 

30 yılı aşkın süredir medyada yer alan Salih Selçuk televizyonculuğa ilk kez 1993 yılında TGRT Haber'de adım atmış, Kanal 6'da ve Kanal D'de uzun yıllar haber müdürlüğü görevinde bulunmuştu.



SALİH SELÇUK KİMDİR?

1964 doğumlu olan Salih Selçuk, Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Radyo-Tv bölümü mezunu. Selçuk gazeteciliğe, henüz üniversite öğrencisiyken 1986 yılında Tercüman Gazetesi'nde gece muhabiri olarak başladı. 1993 yılında TGRT'de televizyonculuğa adım attı. Muhabirlik ve şeflik yaptı. 1998 - 2000 arasında Kanal 6'da editör ve haber müdürlüğü görevinde bulunan Selçuk,  2001-2014 arasında Kanal D haber merkezinde editör ve haber müdürü olarak çalıştı. 2018 Ocak - Haziran ayları arasında Genel Yayın Yönetmeni sıfatıyla TR HABER adlı haber televizyonunu kurdu. Ama RTÜK izin vermediği için yayına başlayamadı. 

MEDYARADAR/ÖZEL