Reklam PR
13 Kas 2017 12:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:15

Deneyimli gazeteci kendi yolunu seçti: Danışmanlık hizmeti verecek! (Medyaradar/Özel)

Gazetecilik, basın danışmanlığı ve medya uzmanlığındaki 20 yıllık tecrübesini iletişime taşıyan Tuğrul Mercan, yeni kurduğu MRCN Medya ve Tanıtım Ajansı ile danışmanlık hizmeti verecek.

Deneyimli gazeteci Tuğrul Mercan tarafından kurulan MRCN Medya ve Tanıtım Ajansı, 11 Kasım Cumartesi günü saat 15.00’de düzenlenen törenle açıldı. Tuğrul Mercan’ın eşi Avukat Göknur Mercan da aynı gün MRCN Hukuk Bürosu'nu kurdu.

Bayrampaşa’da şirket ofisinde gerçekleşen açılışa başta medya camiası olmak üzere hukukçular, eğitimciler, doktorlar, dernek yöneticileri ve çeşitli meslek grupları büyük ilgi gösterdi.

Geçmişte Akşam, Sabah, Star gibi basın kuruluşlarında çalışan, medya camiasının tanınmış isimlerinden Tuğrul Mercan, son yıllarda basın danışmanı ve medya uzmanı sıfatıyla üniversitelere, derneklere, vakıflara, belediyelere, çeşitli kişi, kurum ve şirketlere medya alanında danışmanlık hizmeti veriyordu.

Sektörde 20 yılı deviren deneyimli gazeteci tarafından kurulan MRCN Medya ve Tanıtım Ajansı, medya uygulamaları başta olmak üzere halkla ilişkiler ve tanıtım şemsiyesi altındaki tüm faaliyet alanlarında danışmanlık hizmeti verecek.



Tuğrul Mercan şirket kurma öyküsünü kısaca özetlerken “1996 yılında muhabir olarak gazeteciliğe başladım ve o zamandan beri medyadan ve haberden kopamadım. Son yıllarda çeşitli kişi ve kurumlara basın danışmanlığı yapmaktayım. Bireysel olarak basın danışmanlığında tatmin edici başarılar elde ettim ve daha iyisini, daha fazlasını yapabilirmiyim diye merak ettim. Bu bağlamda uzun süredir gerçekleştirmek istediğim düşüncelerimi, projelerimi kurumsal bir yapı altında hayata geçirmek için kendi şirketimi kurdum” dedi.



Deneyimli basın mensubu medya ile ilgili düşüncelerini paylaşırken ise şunları söyledi:

“Gazetecilikten gelen, haberci geçmişi olan biri olmamı en büyük avantajım olarak görüyorum. Zamanında mekanik fotoğraf makineleriyle, film ve dia kullanarak haberi görüntülerken, daktiloyla haber yazarken,dijital fotoğraf makineleri ve bilgisayarlar girdi hayatımıza, karanlık odalar ortadan kalktı. Cep telefonları çıktı, internet gelişti ve daha neler. Biz bunlar yokken de haber kovalıyorduk, sonrasında da işimize devam ettik. Ben bu durumu tanımlarken bizim kuşak için “Teknolojik evrim nesli” diyorum. Kısa zamanda çok büyük değişimler yaşasak da adapte olabildik. Hatta teknolojinin kolaylığına, konforuna çok alıştık artık. “Medya eskisi gibi değil” diyoruz ya, zaten ne eskisi gibi ki? Sonuçta tüm hayat değişirken medyanın yerinde sayması beklenemez. Fakat medya ne kadar değişirse değişsin sonuçta özünde, odağında hep haber vardır, medyanın öncelikli varlık sebebi gerçek ve güvenilir haberdir, medyanın misyonunun en basit tanımı da budur, eğlence unsurunu gözardı ederek söylüyorum. Hatta belki de teknolojinin gelişimiyle, herkesin haberci ve haber kaynağı olduğu, deformasyonun, bilgi kirliliğinin arttığı, manipülasyona açık dataların etrafa saçıldığı günümüzde gerçek haberin değeri daha da çok ortaya çıkmaktadır. Benim amacım gerçek, haber değeri taşıyan, toplumsal içerikli, pozitif sosyal etkileri olan, bilinirliliği yüksek, itibarlı, kalıcı çalışmalar ortaya koymak, bunları medya ve kamuoyu ile paylaşmak. İhtiyaç duyanlara, bir mesajı, bir sözü olanlara bu doğrultuda, etik ilkeler ışığında yol göstermek, doğru danışmanlık hizmeti vermek. 20 yıllık deneyimime ve bu zamana kadar yaptığım başarılı çalışmalara güvenerek yola çıktım. Süreç içerisinde neler yapabileceğimi, hedeflediklerimin ne kadarını başarabileceğimi hep birlikte göreceğiz. Açılışa gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı medya camiası başta olmak üzere tüm dostlara, yakınlarıma teşekkürler” 

Tuğrul Mercan’ın eşi Av.Göknur Mercan’da MRCN Hukuk Bürosunu aynı günde kurdu ve 10 yıllık deneyimli bir avukat olarak ofisinin başına geçti.



Tuğrul Mercan kimdir?

A.Ü. İletişim Fakültesi Basın Yayın bölümünde eğitim gördükten sonra 1996 yılında Akşam Gazetesinde muhabirliğe başladı. Daha sonra Sabah ve Star Gazeteleri’nin haber merkezlerinde gazeteciliğe devam etti. 2006 yılından itibaren çeşitli belediye, üniversite, dernek, vakıf, kurum ve kuruluşlarda basın danışmanı ve medya uzmanı olarak görev yaptı. Kamuoyunda dikkat çeken birçok başarılı projeye, etkinliğe, kampanya ve basın toplantısına imza attı. 2017 yılı sonunda ise MRCN Medya ve Tanıtım Ajansını kurdu. Bu ajans aracılığı ile kurumsal olarak medya, tanıtım ve halkla ilişkiler alanlarında danışmanlık hizmeti vermeye devam ediyor. 2014 yılında Av. Göknur Mercan ile hayatını birleştirdi. Göknur Mercan ise bu süreçte 10 yıllık deneyimli bir avukat olarak MRCN Hukuk Bürosunu kurdu.