Gündem
28 Tem 2014 16:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:30

Demirtaş'tan TRT Genel Müdürü tepkisi: Onu Allah'a havale ediyorum!

Gazeteci sordu, Selahattin Demirtaş yanıt verdi: Allah'a havale ediyorum...

Bayramı Mardin'de karşılayan HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, 1991 yılında kaçırıldıktan sonra cesedi bulunan kapatılan Halkın Emek Partisi'nin (HEP) Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın'ın mezarını ziyaret etti.

Demirtaş, ziyaret sırasında bir gazetecinin, "TRT Genel Müdürü sizin yayınları kesecekmiş" şeklindeki sorusuna, "Bugün bayram, onu Allah'a havale edeyim. Bayramdan sonra kendisiyle ilgilenirim" yanıtını verdi.

GENEL MÜDÜR ŞAHİN NE DEMİŞTİ?

TRT Genel Müdürü İbrahi Şahin, yaptığı yazılı bir açıklama ile Demirtaş'ın TRT'ye yönelik suçlamalarına konu olan mitingin Aydın'da gerçekleştirildiği, söz konusu ile TRT'nin canlı yayın aracının gönderildiğini hatırlatmış ve Şahin, TRT'ye yönelik hakarete varan ifadelere yer verildiği bölümlerde bile, yayın süresinin bitmesine rağmen, objektif habercilik gereği yayının kesilmediği, ilgili bölümlerin sonuna kadar verildiğinin ileri sürmüştü.
Şahin, açıklamasında şöyle demişti:
"TRT tüm imkanlarıyla sonuna kadar seçim sürecini takip edecek, toplumu doğru bilgilendirme sorumluluğunu yerine getirecek ve birilerinin ısrarla yanlış bilgilendirme ve yönlendirmelerine aldırış etmeden adil ve tarafsız yayıncılık ilkesini ayakta tutacaktır.
Sayın Demirtaş'ın Aydın konuşması en hafif ifadeyle talihsizliktir. Bundan sonra TRT'yi hedef alan bu ağır ithamlar canlı yayınlarda devam ederse yayını keseceğiz. Şahsım, yönetim kurulum ve tüm çalışma arkadaşlarımın böyle bir haksızlığı uğramasına asla geçit vermeyeceğimizin bilinmesini isterim."