Gündem
02 Eyl 2015 17:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:51

Demirtaş'tan İpek Medya'ya baskına tepki: Operasyonlar kesinlikle siyasi!

İpek Medya grubuna yönelik operasyona siyasilerden gelen tepkiler sürüyor...

İpek Medya Grubu'na yapılan baskına Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli'nin ardından bir tepki de HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan geldi.

Operasyonların kesinlikle siyasi olduğunu vurgulayan Demirtaş, biat etmeyen kim varsa hepsine yönelik baskıların olduğunu belirterek “Niye bu kadar öfkeliler bilmiyoruz. Başbakan, Bilal'e anlatır şekilde bize de anlatsın. Anlamıyoruz niye bu kadar öfkeli olduklarını. Her türlü hukuksuzluğu yapıyorlar bunlara karşı. Yasayı çiğniyorlar, anayasayı çiğniyorlar.” dedi.

Meclis'te gazetecilerin sorularını cevaplayan Demirtaş şu ifadeleri kullandı:

‘MEDYA OPERASONU KESİNLİKLE siyasi'


Medya operasyonları kesinlikle siyasi operasyonlardır. Bunların bir hukuk çerçevesinde yürümediğini, yürüyemeyeceğini geçmiş pratiklerden biliyoruz. Medya gruplarına bu şekilde baskı yapılması da kabul edilebilir bir şey değil. Sadece Gülen medyasına değil, başka medya gruplarına; kendilerine biat etmemiş kim varsa hepsine yönelik bir baskı var. İşten çıkartma, vergi baskısı, mahalle baskısı, yargı baskısı... Bunların hepsi, basın üzerinde bir tahakküme dönüşmüş durumda. Şu günlerde yürüyen Koza-İpek Grubu'na dönük operasyonların tamamı siyasidir.

‘DOĞUDA ÇOCUKLARIN CANI, BATIDA MEDYAYA OPERASYON'

Bunlar sağlıklı işler değil. Hukuku, savcıyı, polisi kendi kişisel hesaplarınıza alet edemezsiniz. Doğuda çocukların canlarıyla seçim kampanyası, batıda medyaya operasyonlarla seçim çalışması. Bunlar ahlaksızca şeylerdir.”

‘NİYE BU KADAR ÖFKELİLER, BİLAL'E ANLATIR GİBİ BANA DA ANLATSINLAR'

Ben hakikaten şunu merak ediyorum; bu kadar büyük suçlar işlemişlerse bunlar, biz de bilmek istiyoruz. Toplum olarak bizim de hakkımız var buna. Ne yaptılar da bu kadar öfkelendiniz? Dışarıya yansıyan kadarıyla, bu kadar öfkeyi gerektirecek bir şeyi göremiyoruz. Varsa, gerçekten işledikleri çok büyük suçlar, şu ana kadar bir şey ortaya çıkaramadınız kardeşim. Ne yaptılar, bunu açıklamıyorlar. Ama çok öfkeliler; Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanları ve Hükümet medyasını dinledikçe, tarihte karşılaştıkları en büyük düşmanın, en öfkelendikleri düşmanın ‘paralel' dedikleri cemaat organizasyonu olduğunu görüyoruz. Fakat niye bu kadar öfkeliler bilmiyoruz. Ne yaptılar yani? Rica ediyorum Başbakan'dan, anlayabileceğimiz şekilde, Bilal'e anlatır şekilde bize de anlatsın, bir dinleyelim. Anlamıyoruz niye bu kadar öfkeli olduklarını. Her türlü hukuksuzluğu yapıyorlar bunlara karşı. Yasayı çiğniyorlar, anayasayı çiğniyorlar. ‘İnlerine girdik, gireceğiz' diyorlar. Girdiniz de oradan bir şey çıkaramıyorsunuz. Mevzu sadece intikam almak mıdır, başka bir şey midir? Biz de duymak, anlamak istiyoruz.