Polemik & Kulis
03 Ağu 2015 15:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:46

Demirtaş'tan Arınç'a 'alçak' Bahçeli'ye 'şerefsiz' yanıtı!

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş yaptığı açıklamada Başbakan Yardımcısı Bülent Arıç ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin sözlerine sert yanıt verdi.

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş Ezilenlerin Sosyalist Partisi Sosyalist Gençlik Derneği Federasyonu'nu ziyaret etti. HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş  gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve MHP lideri Devlet Bahçeli 'nin sözlerine sert sözlerle yanıt verdi.
Gazetecilerin "TSK bombalanan bölgelerde sivillerin olmadığını açıkladı. Bülent Arınç da 'bu alçakça yalandır' dedi. Siz ne diyorsunuz?" sorusunu Demirtaş, "Bizim dünkü toplantılarımız sonrasından hava saldırılarında sivillerin katledildiği Zergele köyüne HDP heyetinin gitmesi kararlaştırıldı. Gidip olay yerinde katliamın yaşandığı yerde tespitler yapacaklar. Eğer Dışişleri Bakanlığı veya AKP yetkilileri veya Bülent Arınç arzu ediyorsa, gidip alçaklığı bizati yerinde görmek istiyorsa, buyursun gelsin. Alçaklık nedir, orada tespit edelim. Biz ille öyle oldu demiyoruz, gidip göreceğiz. Buyursunlar heyetimize dahil olsunlar. Raporlasınlar, Türkiye ’ye de dönüp açıklasınlar. Bir kaç gün sonra da raporları açıklayacağız" diye yanıt verdi.

BAHÇELİ’NİN SÖZLERİNE JET YANIT
Demirtaş, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin HDP'ye oy verenlere yönelik "İzmir'de Marmaris'te yazlıklarında yatıp, AKP'nin olmasın diye oyunu MHP'ye vermeyen; ama HDP'yi Meclis'e taşıyan zavallılar, Türkiye'nin kaymağını yiyenler, Boğaz'da, yalılarda viskisini yudumlayıp oyunu HDP'ye veren şerefsizler. Şimdi, HDP ile koalisyonu kurun" sözlerine ise şu yanıtı verdi: "HDP İstanbul'da üçüncü partidir. Bu Türkçeyi doğru dürüst konuşamayan Türk milliyetçilerinden daha fazla oy almıştır.  HDP İstanbul'u en fukara semtlerinden oy almıştır. Öyle üçüncü parti olmuştur. Elbette zenginler de HDP'ye oy vermiş olabilir. Hepsi bizim için çok saygındır. Seçmenimize küfür hakaret edene de bin misliyle de aynen iade ediyorum. Seçim öncesi hırsızdan hesap sorarız deyip, seçim sonrası hırsızın sarayında zevki sefa sürenler midir şerefli olanlar? Şeref kavramını kullanmaya kalkmasınlar, hadlerini bilsinler"

90'LARA DÖNÜLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ
AKP 90'lara dönmek istiyor olabilir. Ama onlar şunu unutmasın. 90'lara döndürebileceğiniz bir siyasi ortam yok. Korkutabileceğiniz sindirebileceğiniz bir halk yok. Yoksa devlet aynı devlet. Siz 90'ları çok arzuluyorsunuz. Ama biz bunun önüne geçeceğiz.

7 HAZİRAN'DAN SONRA AKP-MHP SAVAŞ KOALİSYONU KURULDU"
7 Haziran'dan sonra AKP-MHP savaş koalisyonu kuruldu. Türkiye erken seçime de bu savaş koalisyonu ile gidecektir. 90'ları çok arzuluyorsunuz fakat biz bu ülkede barışı tesis edeceğiz. Sarayın bahçesinde nöbet tutmak için mi MHP'liler, MHP seçmeni bunlara oy verdiler. İnşallah bu defaki seçimlerde, AKP Türkiye'nin başına bela olmaktan çıkar. MHP seçim meydanlarında verdiği bütün sözleri unutur ak benimle yürü Türkiye diyerek arkasına taktıklarını sarayın bahçesine götürmüş durumda. Eminim MHP'ye oy veren Türk milliyetçileri bunu sorgulayacaktır. Sarayın bahçesinde nöbet tutmak için mi MHP'liler, MHP seçmeni bunlara oy verdiler. Zannediyorum Türkiye erken seçime de bu savaş koalisyonu ile gidecektir. Seçim olacaksa da bir an önce Türkiye seçimini yapmalıdır.

"İNŞALLAH BU DEFAKİ SEÇİMLERDE, AKP TÜRKİYE'NİN BAŞINA BELA OLMAKTAN ÇIKAR"
AKP'den köklü bir kurtuluşun alternatifi ortaya çıkmalı. HDP buna hazır. Kendimize güveniyoruz. İnşallah bu defaki seçimlerde, AKP Türkiye'nin başına bela olmaktan çıkar. Fakat şunu da duymak istiyoruz AKP yetkililerinden, kaç seçimde yenilirse yenilmiş sayıyorlar kendilerini" dedi.

AKP'NİN SURUÇ KATLİAMCILARINI, TETİKÇİLERİNİ YAKALAMA GİBİ BİR NİYETİ YOKTUR"
Suruç katliamı yaşandıktan bu dakikaya kadar iktidar sözcüleri, Suruç katliamını gerçekleştiren zihniyeti ve kendi paylarını örtmek karartmak için akıl dışı manipülasyon çarpıtmalarla partimizi hedef gösterdiler. Neredeyse Suruç. Katliamının sorumlusu olarak HDP'yi gösterdiler. AKP'nin Suruç katliamcılarını, tetikçilerini yakalama gibi bir niyeti yoktur.

'SURUÇ KATLİAMINDA ADİL BİR SORUŞTURMA OLSA FAİLİN SİYASİ İKTİDAR OLDUĞU ORTAYA ÇIKACAK"
Adil bir soruşturma ile Suruç, tetikçisi onu Suruç'a, Adıyaman'a getiren, Suriye'den geri getiren, Diyarbakır bombacısı ile MİT ile irtibatları ortaya çıkarılsa asıl failin siyasi iktidar olduğu ortaya çıkacak. Suruç katliamı üzerinden büyük bir manipülasyon yürütüyorlar.

"TÜRKİYE'DE SAĞ SİYASETİ, IRKÇI SİYASETİ TARİHİNİN EN KEPAZE DÖNEMİNİ YAŞADI"
Suruç katliamından sonra, iyi ki öldü diyenden niye daha fazla HDP'li ölmedi diyen e kadar Türkiye'de sağ siyaseti, ırkçı siyaseti tarihinin en kepaze dönemini yaşadı. Seçimler kaybettiklerinde çılgınlığın boyutu en üst seviyeler ulaştı. Rezillikleri de en dibe vurmaya başladı. Türkiye'de Suruç katliamı böyle bir zihniyet ile planlanmıştır. Diyarbakır bombacısı hala soruşturma gizli arkasında kimler var ortaya çıkarılmış değil. Bunların tamamı Suruç katliamı ile bağlantılıdır. Altından kendileri çıkacak. O nedenle bütün bunları örtmeye çalışıyorlar.

"BARIŞ ÇAĞRISININ GEÇ KALMIŞI OLUR MU?"
Barış çağrısının geç kalmışı olur mu ya. Biz ne zaman savaş çağrısı yaptık ki barış ağrısında geç kaldığımızı söylüyorlar. Karşılıklı elinizi tetikten çekin diyebilecek en meşru gücüz. Biz her zaman barışı savunduk. Bir an önce çatışmalar başlasın da biz oradan nemalanalım diyen çevreler bu savaşın sorumlusu, suçlusudur. En başta da son terörist kalana kadar "Kandil'i düm düz edinceye kadar operasyonalar devam edecek" diyen AKP'dir bunun sorumlusu. Biz açık şekilde silahlar sussun diyoruz. Hükümetin de operasyonları durdurması gerekir. Ölümlerin durması için silahların susması gerekiyor.

"BİZ KCK'NİN SİYASİ PARTİSİ, SİYASİ KOLU, KANADI DEĞİLİZ"
KCK kendi açıklamasını kendisi yapar. Bizi bağlamaz. KCK'nin yaptığı hiçbir açıklama HDP adına yapılmış açıklamalar değil. KCK'yi bağlar. HDP'nin yaptığı açıklamalar da KCK'yi bağlamaz. Biz KCK'nin siyasi partisi, siyasi kolu, kanadı değiliz. Açıklamalarımız birbirimize ters de düşebilir. Sayın Başbakan, KCK'nin kendilerine yönelik yaptığı açıklamalara kulak kesilse daha iyi olur. Muhatap odur çünkü. Sayın Başbakan düşmanlık dilini terk etse iyi olur. 90'lı yılara dönülmeyecek deniyorsa ormanlar yakılıyor. Şırnak'ta köyler boşatıldı. İnfazla yapılıyor. İşkenceler var. Her gün cenazeler geliyor. Yollar kapatılıyor, tırlar yakılıyor. AKP 90'la dönem için çaba sarf ediyor. 90'lara döndürebileceğiniz siyasi ortam yok. Sindirebileceğiniz halk yok.