Gündem
29 Mayıs 2015 16:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:36

Demirtaş mizahçılarla gazoz açılışına katıldı!

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, mizahçılarla buluşmasında 2 şişe gazoz açıldı.

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş , mizahçılarla buluştu. "Selo ile Mizahçıların Buluşması" konulu toplantı Beyoğlu 'ndaki Cezayir Restoran'da düzenlendi. Selahattin Demirtaş toplantıya eşi Başak Demirtaş ile birlikte katıldı. Konuşmasından hemen önce, mizahçılar Selahattin Demirtaş için "gazoz açılışı" yaptı.

Demirtaş, mizahçıların getirdiği üzerinde "Açılış", "Büyük açılış" yazan iki şişe gazoz açıldığı sırada konuştu. Demirtaş, “HDP olarak aslında partinin ismini söylemeyeyim gönlümde yatıyor da, tarafsızlığım bozulmasın diye. Büyük hizmetler yaptık memlekete. Açmak da bizim hakkımız. Arkadaşlarla birlikte bugün bu büyük açılışı da gerçekleştirelim. Memlekete hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

HDP Eş Genel Başkanı ve İstanbul 1'inci Bölge Milletvekili Adayı Selahattin Demirtaş, seçim çalışmaları kapsamında, mizahçı ve karikatüristlerle Beyoğlu'nda bulunan Cezayir Toplantı Salonu'nda bir araya geldi. Toplantı salonuna Demirtaş'ın elinde sazı ve üzerinde "Selo ile eşi Başak Demirtaş'la mizahçıların buluşması" yazılı karikatürün olduğu pankart asılırken, Demirtaş'a eşi Başak Demirtaş eşlik etti. Karikatürist ve mizahçılardan Kemal Aratan, Kemal Gökhan Gürses, Bahadır Boysal, Sefer Selvi, Musa Kart, İzel Rozental, Cem Dinlenmiş, Tuncay Akgün, İpek Özsüslü, Mehmet Çağçağ, Can Barslan'ın katıldığı buluşmada salondakilerle selamlaşan Demirtaş, karikatüristlerle mizah ağırlıklı bir sohbet gerçekleştirdi. Mizahçıların sorunlarını dinleyen Demirtaş, buluşmanın açılışını da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderme ile yaptı.

Karikatürist Kemal Aratan'ın Demirtaş'a gazoz şişesi uzatarak "açılışı yapın isterseniz" demesinin ardından, gazozun kapağını eşiyle birlikte açan Demirtaş, "İsmini söylemeyeyim ama aslında gönlümde yatan bir parti var. Büyük hizmetler yaptık arkadaşlarla birlikte bu açılışı gerçekleştirelim" dedi. Demirtaş, mizahçılara yaşadıkları sorunları sorarak, onları dinledi. Karikatürist Kemal Aratan'ın, "Esprili konuşmalarınız var, çizgi işine de girecek misiniz?" sorusu üzerine Demirtaş, "İş teklifi alırsam düşünürüm" yanıtını verdi.

Buluşmada karikatürist Musa Kart da Demirtaş'a, "Daha önce bizler işimizi yaparken meslektaşlarımız ne çizmiş diye bakardık. Sosyal medyayla birlikte herkes mizahını sergiliyor. Artık rekabet haline geldi. Sosyal medyaya bakarken size de bakıyoruz Selahattin Bey ne demiş" dedi. Karikatürist Kemal Aratan da, "Koşullar 12 Eylül dönemine benziyor. Politik portreler kimi zaman çizilemez hale gelebiliyor. O zaman da aktarmak istediğimizi başka yollarla aktarıyoruz ve o zaman da estetik giriyor araya. Yani, baskı dönemi karikatüristler için bir yandan da verimli toprak gibi" demesinin ardından Demirtaş da esprili bir şekilde, "Başbakan olursam o zaman her gün dava açarım size" dedi.

'BİR GAZETECİ, HÜKÜMET BASKISI YÜZÜNDEN BENİMLE RÖPORTAJI İPTAL ETTİ'

Demirtaş, bir gazetecinin kendisiyle röportaj yapmak için randevu aldığını ancak daha sonra arayıp, "Üzerimizde hükümet kanadından çok büyük bir baskı var" diyerek, iptal ettirdiğini aktararak, "Hükümet kanadı bu kadar alenen bir sansür uyguluyor. Bir iki mecra kaldı muhalefetin sesini duyurabilecek. Hükümet, 'muhalefetin sesini nasıl kısarız' diye uğraşıyor. Dolayısıyla mizaha da baskı olabilir" ifadesinde bulundu.

Demirtaş'a, "Siz Başbakan olunca biz emekli mi olacağız yoksa çizmeye devam mı edeceğiz?" sorusunu yönelten İzel Rozental'a Demirtaş da, "Size malzeme vermemeye çalışacağız" diyerek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Türkiye'de siyasi partiden aday olan biri, bir ay önce adaysa, seçildikten sonra yürüyüşü değişiyor, konuşması değişiyor. Ve bu siyasi elitizme neden oluyor. Bambaşka bir siyasetçi tipi. Halkla kopuk. Zübük siyasetçilik. Biz onu kırmaya çalışıyoruz. Halka yüksekten bakan siyasetçi anlayışını değiştirmeye çalışıyoruz."

Aratan'ın "İstanbul için çılgın projeniz var mı?" sorusu üzerine de Demirtaş, "Bizim amacımız çılgın projeleri engellemektir. Daha çok akıllı projelerimiz var" yanıtını verdi.

Demirtaş, bu sohbetin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. "Kazlıçeşme mitinginde kurada HDP'nin çıkmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Demirtaş, "İlk defa şans yüzümüze güldü. Bir defa da biz kazandık ne olmuş" yanıtını verdi. HDP'ye yönelik saldırılara ilişkin soruya ise Demirtaş, "Biz, kötülerin, kötülüğün karşısında iyilerin kazanabildiğini göstermek istiyoruz.

Dolayısıyla bu saldırılara rağmen çizgimizden kaymadık. Saldırıların da temel hedefi bu çizgimizi bozmaktı. Hükümetin teşvikiyle, yönlendirmesiyle tüm bunlar gerçekleşti" ifadeleriyle yanıt verdi.
Bugün Cumhuriyet Gazetesi'nde yayınlanan TIR'lar haberiyle ilgili soruya ise Demirtaş, "Seçime bir hafta kala bunlar alenileşmiş oldu. Biz daha önce de bunları söylemiştik. Her şey seçim sonrası belli olacak. HDP başarılı olursa Türkiye'de suç işleme özgürlüğü ortadan kalkacak. Ve herkes geçmişte işlediği suçlardan sorumlu tutulacak. Türkiye silah yardımı yapmak istiyorsa bunun yasal yolları vardır. İlaçların altında gönderirseniz demek ki bir suç işliyorsunuz. IŞİD dahil olmak üzere bu silahlar Suriye'deki silahlı gruplara gitti" dedi.

Demirtaş, olası seçim hilelerine yönelik sorulara ise, "Bu süreçte, oylar çalınabilir. Ben sandıkta oy çalmak için hazırlık yaptım diyenler varsa bunu aklından çıkarsın" yanıtını verdi. Bir başka gazetecinin Demirtaş'a, "Siz eski sevgilinizi oy istemek için aradınız mı?" sorusu üzerine Demirtaş, esprili bir şekilde, "Ben gözümü Başak'la açtım" derken eşi Başak Demirtaş da, "O bunu aklından çıkarmadan söyledi" dedi. Erdoğan'ın Demirtaş'ın sesi ile ilgili yorumunun sorulması üzerine Demirtaş, "Kendisine mikrofon uzatan adam, 'Beraber yürüdük biz bu yollarda' diye başlıyor ama biz dedik diye bizi pop star ilan etti. Bizim seçim sloganımız ben çaldığımı söylüyorum sen de çaldıklarını söyleyebiliyor musun?" dedi.

Karikatüristler sohbetin ardından Demirtaş'a sohbet sırasında çizdikleri Erdoğan karikatürünü verirken, buluşma, hatıra fotoğrafının çekilmesi ile son buldu.