Polemik & Kulis
28 Eyl 2018 12:00 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:53

Demirören Medya Grubu'nda bomba gelişme! Hangi üst düzey ismin görevine son verildi? Medyaradar/Özel

Demirören Grubu’nun 3 ay önce Reklam Grup Başkanı olarak atadığı o isimle yollar ayrıldı.

Aydın Doğan’ın gazete ve televizyonlarını satın alarak büyük bir medya imparatorluğuna dönüşen Demirören Grubu’nda sular durulmuyor.
 
Yeniden yapılanma ve son olarak dolar fiyatlarındaki artışa bağlı olarak gelen küçülme kararı sonrası ayrılıklar bugün de devam ediyor.
 
Medyaradar’ın ulaştığı bilgilere göre; geride bıraktığımız haziran ayında Demirören Medya Grubu Reklam Grup Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi olarak atanan Tankut Karahan ile yollar ayrıldı.
 
Karahan daha önce Doğan TV Holding bünyesinde Reklam Grup Başkanı olarak görev yapıyordu.
 
Tecrübeli yönetici, Hürriyet, Milliyet, Vatan, Posta, Fanatik, Euro D, televizyon ve radyo şirketleri ile dijital iştiraklerin reklam satışından ve reklam kadrolarından sorumlu en üst düzey isimdi.
 


TANKUT KARAHAN KİMDİR?
 
Lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü’nde tamamlamasının ardından kariyerine Unilever Türkiye pazarlama departmanında adım atan Karahan, 1993 yılında geçtiği Inchcape Retrans bünyesinde iş geliştirme müdürlüğü ve lojistik koordinatörlüğü görevlerini üstlendi.
 
1995 yılında Nestle, R.J Reynolds ve Gillette’ten sorumlu müşteri direktörü olarak çalışmaya başladığı Pars/McCann Erickson’a 2001 yılında genel müdür olan Karahan, 2005 yılında ajansın çatı grubu olan McCann Worldgroup İstanbul’a CEO olarak atandı. Karahan, 2008 yılında ajans bünyesi içinde  digitalmccann’i kurdu.
 
2012 yılının başında gittiği Kanada’da MacLaren McCann’de kısa süre içerisinde genel müdür olarak atanan Karahan, ardından CARAT Kanada Başkanı oldu. Karahan, yeni görevinden önce Doğan TV Holding’de reklam grup başkanı olarak görev almaktaydı.