Kitap
13 Mayıs 2014 11:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:07

Demet Cengiz'in ikinci kitabı "Turuncu Yazılar" çıktı

Gazeteci yazar Demet Cengiz, “Turuncu Yazılar” adını verdiği ikinci kitabını yayınladı.

İlk kitabı “Patron Çıplak” büyük ilgi gören Demet Cengiz, Hürriyet gazetesinin Turuncu ilavesinde kaleme aldığı makaleleri yeni kitabında bir araya topladı. Pusula yayınevinden çıkan “Turuncu Yazılar”; insanlar, markalar, davranışlar, eğilimler ve yaşama dair bir çok ayrıntıyı okurlarla buluşturuyor. Migros sponsorluğunda yayınlanan “Turuncu Yazılar”, Demet Cengiz’in en fazla ilgi gören makalelerinden oluşuyor.

Demet Cengiz, ikinci kitabı “Turuncu Yazılar’da”, internette tanışıp evlenen, Facebook’da boşanan çiftlerden hasta eden teknolojiye, kadınların sır saklama süresinden dijital devrime, tüketicinin dalga geçme demokrasisinden kesilen kutsal ineklere uzanan yaşama dair ilginç araştırmalara ve anekdotlara yer veriyor. Hayatın takip edilemez koşturmacası içerisinde gözden kaçan detaylar bu kitapta bir araya gelirken yaşama dair herkesin akıl-duygu-mantık üçgenine hitap ediyor. Gazeteci yazar Demet Cengiz; Turuncu Yazılar için “Değişen ve değişmeyen dünyayı, değişen ve değişmeyen insanı anlamak üzere karalanan satırlar.. Her biri kimi zaman kaçırdığımız detayları kimi zaman da yakaladığımız ayrıntıları farklı bir bakış açısıyla sergiliyor.” diyor.

Demet Cengiz’in kitabında yer verdiği ilgi gören yazıları arasında “Aptallık bulaşıcı mı”, “Sizin kaç ‘bip’iniz var”, “”Artık herkes medya patronu”, “Güzellik faşizmi”, “Mutlu aşk yoktur tamam, peki mutlu evlilik var mıdır”, “Acılı anıları rüyalarla yenmek”, “”Dış fırçası yaralanması”, “Dünya kahırda da hercai”, “Maalesef aşk değil ama dövme kalıcı”, “Cihazlar akıllanırken bize neler oluyor”, “Antidepresan kullanan erkekler boşanıyor”, “Restoran masasından ekonomiyi öngörmek”, “İnsanlık mal değil an peşine düştü”, “Zekiler korkak, aptallar mutlu” gibi örnekler bulunuyor.

Yazar hakkında:

Demet Cengiz’in iş dünyasının önde gelen 130 ismiyle söyleşilerinin yer aldığı, Türk ve yabancı patron profillerini karşılaştıran Patron Çıplak isimli ilk kitabı kısa sürede büyük başarı elde etmiş,10 baskı yapmıştı.