Gündem
26 Tem 2017 09:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:01

Darp eden zabıtaya 1.5 uyaran gazeteciye 5 yıl!

İstanbul Üsküdar’da yaşlı işportacıya dayakla müdahale edip kendisini uyaran Habertürk muhabiri Leyla Ünal’ı da darp eden zabıtalara “basit yaralama”dan 1.5 yıl hapisle dava açıldı

İstanbul Üsküdar'da yaşlı işportacıya dayakla müdahale edip kendisini uyaran gazeteci Leyla Ünal'ı da darp eden zabıtalara “basit yaralama’dan 1.5 yıl hapisle dava açıldı. Savcı, Habertürk muhabirini ise ‘görevi yaptırmamak için direnme’yle suçladı; 5 yıl 3 ay hapis istedi. Cezanın şiddet uygulayan zabıta personeline istenen cezadan fazla olması dikkat çekti.

Olay geçen mayıs ayında Üsküdar Mimarsinan Mahallesi Kassam Çeşme Sokak'ta meydana geldi. zabıtalar, yaşlı bir işportacıya kaba bir şekilde müdahale ederken, kendilerini uyaran Leyla Ünal ve vatandaşlara da “Size de müdahale edeyim mi” şeklinde karşılık verdi. Ünal, şikâyette bulunmak için gittiği zabıta noktasında ise darp edildi. basın kartı kırılan ve tehdide maruz kalan Ünal, o anları cep telefonuyla çekmeyi başardı. Olay yerinden ayrılarak darp raporu alan Leyla Ünal, Üsküdar Doğancılar Polis Merkezi'nde zabıtalardan şikâyetçi oldu.

Habertürk’te yer alan habere göre; şikayet üzerine zabıtalar hakkında “hakaret”, “tehdit” ve “basit yaralama” suçlarından soruşturma başlatıldı. Suçlamaları kabul etmeyen zabıtalar Cahit Yıldırım ve Yusuf Kaya da gazeteci Ünal’dan işlerini yapmasına engel olduğu ve fotoğraflarını çektiği iddiasıyla şikâyetçi oldu. Cumhuriyet Savcısı Emre Kaya tarafından hazırlanan iddianamede zabıtalara “basit yaralama” suçundan 1 yıl 6 aya kadar hapis cezası istenirken, Ünal'a istenen cezanın darbı gerçekleştiren zabıtalardan fazla olması dikkat çekti. Ünal, “görevi yaptırmamak için direnme” suçundan 5 yıl 3 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.