Televizyon
28 Mar 2016 11:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:25

D-Smart'ta görev değişimi! Yeni CEO kim oldu? (Medyaradar/Özel)

Ekim 2011 tarihinden bu yana D-Smart CEO’su olarak görev yapan Ali Güven, yaklaşık 4,5 yıldan sonra 1 Nisan 2016 itibariyle görevinden ayrılıyor.

Doğan Grubu’nda 2002 yılından bu yana farklı şirketlerde görev yapan, halen D-Smart Mali İşler Grup Başkanı olarak görevine devam etmekte olan Mükremin Sarıer, D-Smart CEO’luğunu 1 Nisan 2016 tarihi itibariyle Güven’den devralacak.

Yönetim yapısındaki değişikliği değerlendiren Doğan TV Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ: “Grubumuzun önemli şirketlerinden D-Smart’ta Genel Müdürlük görevini başarı ile yürüten Ali Güven’e bugüne kadar yaptığı çalışmaları için teşekkür ediyor; kariyer hayatında başarılar diliyorum” dedi. “2002 yılından bu yana Grubumuzda farklı şirketlerde birlikte çalıştığımız Mükremin Sarıer’i D-Smart CEO’su olarak devraldığı yeni görevinden ötürü tebrik ederim. D-Smart’ın son 5 yıllık döneminde şirketin karlılığının geliştirilmesinde büyük payı olan Sarıer’in, şirketin yeni döneminde de başarılı olacağına inancım tamdır. Kendisine ve tüm D-Smart ekibine bu yeni dönemde başarılarının devamını diliyorum”dedi.  

Mükremin Sarıer hakkında:

Kariyer hayatına 1997 yılında BDO DENET’de Denetçi olarak başlayan Sarıer, Müdür Yardımcısı olarak 2002 yılına kadar görev yapmıştır. 2002-2007 yılları arasında Doğan Yayın Holding’te Mali Kontrol Müdürü görevini üstlenmiştir. Eylül 2007’den, Ocak 2010 tarihine kadar Bravoo!’da CFO olarak kariyerine devam etmiştir. Mükremin Sarıer Şubat 2010’dan Kasım 2010 tarihine kadar Doğan Holding’te Risk Analiz ve Değerlendirme Direktörü olarak çalışmıştır. Kasım 2010 tarihinden itibaren D-Smart CFO görevini üstlenen Sarıer, Nisan 2016 itibariyle D-Smart’ın yeni CEO’su olarak atanmıştır. Mükremin Sarıer, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunudur.

Ali Güven hakkında:

Ali Güven, Ekim 2011 tarihinden bu yana D-Smart CEO’su olarak görev yapmaktadır. Kariyer hayatına Suudi Arabistan’da Enka-Kutlutaş Medine Şantiyesi’nde 2 yıl görev yaparak başlayan Güven, 1988 yılında ülkeye dönerek IBM Türk’te başlamış ve 2005 yılına kadar görev yapmıştır. Bu 17 yıl içinde çeşiti yönetim pozisyonları üstlenmiş olan Güven, 2 yıl Paris EHQ’da EMEA Operasyon Direktörlüğü ve de 6 yıl IBM Türk’de Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. Ardından Logo Yazılım bünyesine katılan Ali Güven 2006-2011 yılları arasında CEO ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmış ve aynı zamanda BİYESAM (Bilişim ve Yazılım Eser Sahipleri Meslek Birliği) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı TÜBİSAD (Bilişim Sanayicileri Derneği) Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini sürdürmüştür. Güven, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunudur.