Gündem
27 Ağu 2014 11:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:36

Cumhuriyet'ten sansür özrü!

Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu, köşe yazarı Bedri Baykam'ın kaleme aldığı yazıya uygulanan sansürle ilgili bir açıklama yaptı.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Bedri Baykam’ın 19 Ağustos'ta kaleme aldığı “Başkanlığı bırakmanız için 11 gerekçe Sn. Kılıçdaroğlu” başlıklı yazısı yayımlanmamıştı. Yazının yayımlanmama gerekçesi olarak "Şu an CHP’deki kurultay konusunda adaylar arasında tarafsızlık politikası yürütüyoruz” olduğu söylenmişti.

İcra Kurulu toplantısının ardından Cumhuriyet gazetesi konuyla ilgili yeni bir açıklama yaptı. Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu tarafından yapılan açıklamada, Yazının yayımlanmamasından dolayı Baykam'ın eleştiri özgürlüğüne müdahale edildiği belirtilerek özür dilendi.

Baykam'ın köşesinde Açıklama ve Özür notuyla yer açıklamada şu ifadeler yer aldı;

"Yazarımız Bedri Baykam’ın geçen haftaki yazısı editoryal değerlendirme neticesinde yayımlanmamıştır. Konuyu ilk toplantısında değerlendiren İcra Kurulu’nca, bu uygulamanın yazarın yorum, eleştiri özgürlüğüne “müdahale niteliğinde” olduğu belirlenerek sorumluları hakkında gereken yaptırımın uygulanmasına karar verilmiştir. Bu nedenle yazarımızdan ve okurlarımızdan özür dileriz.

Saygılarımızla

Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu "