Polemik & Kulis
21 Nis 2015 15:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:29

Cumhuriyet'ten flaş transfer! Hangi deneyimli isim kadroya katıldı?

Cumhuriyet gazetesi flaş bir transfere imza attı.

Son dönemde kadrosunda ve görüntüsünde yaptığı değişikliklerle gündeme gelen Cumhuriyet gazetesi, deneyimli bir ismi daha bünyesine kattı.

Sanat dünyasının tanınan isimlerinden gazeteci Evrim Altuğ, gazetenin Kültür Sanat Servisi'nin başına getirildi. 

Uzun yıllar Radikal'in kültür sanat bölümünde çalışan Altuğ, Cumhuriyet'teki yeni görevine bugün itibariyle başladı. Altuğ, daha önce Cumhuriyet için kültür sanat içerikli yazılar da yazmıştı.



Evrim Altuğ kimdir?

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Televizyon Bölümü ve İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Sahne ve Gösteri Sanatları Bölümü mezunu olan Altuğ, medya sektörüne 1998 yılında 9.Kanal Televizyonu'nda stajyer olarak başladı.

2000-2005 yılları arasında Radikal gazetesi Kültür Sanat Servisi’nde sanat muhabirliği görevinde bulundu. Kısa bir süre Açık Radyo’da, Ömer Madra eşliğinde “Açık Gazete”leri okudu. Dört yıl boyunca, www.gazetem.net sayfasında yazıları yayımlandı.

Mart 2006 - 07 arasında Birgün gazetesinde Kültür-Sanat editörü ve muhabiri olarak görev aldı. Ardından aynı görevle Sabah'a transfer oldu.

2009 yılında Sabah gazetesinden ayrılan Altuğ, Milliyet Sanat, Art Unlimited, Sanat Dünyamız ve Cumhuriyet gazetesi için yazılar yazdı.