Televizyon
04 Eyl 2015 11:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:51

Cumhuriyet'ten 'AKP'ye yakın sazlar TRT'ye gitti' iddiası

TRT'nin sınavla aldığı sanatçıların Cumhurbaşkanlığı'na yakınlıklarıyla dikkat çekti. AKP'li Uğur Işılak'ın birlikte çalıştığı isimler de sınavı kazandı.

KPSS sınavlarından sonra devletin resmi yayın organı TRT sınavlarında da skandal yaşandı. Sesli ve görüntülü kaydın yapılmadığı sınavlarda puanlar ve yedek liste de açıklanmadı. Başvuranların kaç puanla kazanıp kaybettiği bilinmezken puanların kurşunkalemle yazılması, jüride sadece iki sanatçının bulunması ve AKP ’ye yakın sanatçıların saz heyetlerindeki kişilerin seçilmesi şaşkınlık yarattı.

Cumhuriyet gazetesinden Miyase İlknur'un haberine göre, TRT’nin yayınladığı “Sıra Sende” programına yarışmacı olarak katılan ve yarışmanın orkestra şefi Ömer Hayri Uzun’un ekibinde yer alan isimler ile AKP milletvekili Uğur Işılak'ın, Acun Ilıcalı'nın müzik ekibi ile TRT’de koro şefi Vedat Kaptan Yurdakul’un oğlu ve sazları, Cumhurbaşkanı’nın doktoru Hasan Taşçı’nın eşi ve TRT’de program yapan Aylin Şengül Taşçı, Haliç Üniversitesi Konservatuvar Müdürü ve İTÜ Rektör Danışmanı Adnan Çoban’ın, TRT Radyosu Koro Şefi’nin oğlu ve saz ekibinden isimlerin başarılı olduğu açıklandı. Sınavda akitli sanatçılardan TRT İstanbul ’dan sadece üç kişi başarılı oldu.
Adaylardan bazıları jüri önünde saatlerce ter dökerken bazılarının sınavı üç saniye sürdü. Başarılı olan Emre Aslan sınavlar başlamadan önce bir konser afişinde kendisini TRT İzmir Radyosu Kanun Sanatçısı olarak tanıttı. Sınavı kazanan İsmail Altunsaray’ın da sınavdan önce TRT’de göreve başladığı konuşuluyor.

Jüri’nin oğlu da listede

TRT’nin kadrolu ses ve saz sanatçısı ile tonmaister sınavında jüri üyeliği yapan TRT koro şefi Vedat Kaptan Yurdakul’un oğlu Cihan Yurdakul tonmaister sınavını kazanırken saz ekibinde ve korosunda yer alan yer alan Cemil Atikoğlu, Ali Emre Arslan saz sanatçısı olarak TRT’ye alındı.

Bir başka jüri üyesi Elif Güreşçi’nin ekibinden Sercan Halili ile Özgür Özgürel’in de sınavı kazanması ilginç bulundu. AKP milletvekili Uğur Işılak’ın orkestrasında yer alan Burhan Elmas ile Baran Aşık da kazananlar arasında. Acun Ilıcalı’nın programında bağlama çalan Mustafa İpekçioğlu da sınavı kazanırken “Sıra Sende” programının orkestra şefi Ömer Hayri Uzun’un ekibinde yeralan ve sık sık Cumhurbaşkanlığı sarayına giden birçok isim sınavı kazandılar. Kazananlar listesinde yer alan isimler internetten arandığında büyük çoğunluğu “Sıra Sende” programının yarışmacıları çıkıyor. Bunlar arasında nota bilmediği iddia edilenler de var. Cumhurbaşkanı’nın doktoru Prof. Dr. Hasan Taşçı’nın eşi Aylin Şengül Taşçı’nın saz ekibinden Berat Gürcan Yaman da sınavdan geçerek kadro almaya hak kazandı. Sınavı kazanan Görkem Güder’in ise Başbakan’ın yeğeninin eşi olduğu söyleniyor.