Medya
08 Eki 2017 16:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:10

Cumhuriyet'te Meral Akşener çatlağı! İki yazar karşı karşıya geldi!

Meral Akşener'e övgüler düzen Ataol Behramoğlu'na bir tepki de köşe arkadaşı Işıl Özgentürk'ten geldi.

Yeni parti çalışmalarını sürdüren Meral Akşener, Cumhuriyet gazetesinin iki yazarını karşı karşıya getirdi. Şair Ataol Behramoğlu, "Meral Akşener gerçeği" başlıklı bir yazı yazmış, Akşener'e övgüler düzmüştü. Behramoğlu yazısında, Akşener için 'Sahnede pırıl pırıl, apaydınlık bir kadın konuşuyor… Samimi, bilgili, açık sözlü, zarif.
Slogandan uzak, cesur, esprili' ifadelerini kullanmıştı. Yazısını destek cümleleriyle sonlandıran Behramoğlu, şunları yazmıştı: "Solda bir arkadaşınız olarak karşılaşacağınız bütün güçlüklerde yanınızda olmakta tereddüt etmeyeceğim. Yurdumuza olan ortak sevgimiz, saygılarım ve alkışlarımla."

Bu yazıdan sonra Behramoğlu'na 'sol'dan büyük tepki gelmişti. Tansu Çiller'in sağ kolu olan ve İçişleri Bakanlığı da yapan Akşener döneminde yaşanan hak ihlalleri ve faili meçhullerin hatırlatıldığı eleştiriler üzerine Behramoğlu ikinci bir yazı yazmıştı. Behramoğlu bu yazısında da 'Akşener'in geçmişinin kendisini ilgilendirmediğini' yazmıştı.

Yazara tepkiler devam ederken bu isimler arasına aynı gazetede yazan Işıl Özgentürk de katıldı. Özgentürk, bugün yayınlanan "Robotlaşma saridir, solcu şairlere de bulaşır" başlıklı yazısında Behramoğlu'na eleştiriler yöneltti. Özgentürk şunları yazdı:

Robotların özel hayatı yoktur. Ağlamayı bilmezler. Sevinmeyi bilmezler. Gökyüzünün renkleri, doğanın muhteşem görüntüsü onlara hiçbir şey ifade etmez. Güzelim sofralarda aşk, felsefe, bilim konuşmayı beceremezler. Adalet duygusu onlarda yoktur. İnancı da bilmezler. Onların bildiği inanç biçimi, kendileri dışında varolanı yok saymaktır.
Sözün kısası bir robot kuşatmasıyla karşı karşıyayız. Bilimkurgu filmlerinde robotlar yenilir. Bakalım bizde neler olacak? (Not: Robotlaşma, yıllardır muhalif bir kimlikle yaşayan, şiir yazan bazı solcuları da ele geçirir. Ve o kişi ansızın, arkasında onlarca faili meçhul cinayeti olan eski bir bakana methiye yazabilir ya da kendisini ona adar. Robotlaşma saridir. (Bakınız: Meral Akşener Gerçeği (30 Eylül 2017), Ataol Behramoğlu, Cumhuriyet gazetesi.)