Gündem
29 Mayıs 2015 12:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:36

Cumhuriyet'in manşetine hükümet yanlısı medyadan ilk tepki: Gazeteci kisvesi kurtarmaz, içeri tıkmalı!

Cumhuriyet gazetesinin yayınladığı MİT TIR’larındaki silah ve mühimmat görüntülerinin ardından hükümet kanadı ve AKP medyası harekete geçti.

Cumhuriyet gazetesinde bugün Can Dündar imzasıyla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'yok' dediği silah görüntülerinin yayınlanmasına hükümet medyasından ilk tepkiler gelmeye başladı.

Hükümete verdiği destekle bilinen A Haber yorumcusu ve gazeteci Cemil Barlas sosyal medya hesabından konuyla ilgili olarak şu mesajı paylaştı:

"Millet niye TIR'da silah yoktu diye kızıyor. Can Dündar'ın Cumhuriyet'i silah var gammazı yapıyor. Çünkü müşterisi dışarıda. Yani tasması. Bu ezikleri kim ezdi acaba. Yerli oryantalistleri. Bu ezik tetikçileri o TIR'lara koyup biyolojik silah diye yollasak işe yararlar mı acaba. Oraları zehirlesinler. Bu aptallar Türkiye'yi batıya şikayet ettikçe, batı basını da Türkiye'ye ve RTE'ye vurdukça sandığa gömülmeye mahkumlar. Vatana ihanet hiç bu kadar sıradanlaşmamıştı. O TIR'ları durduranların yanına tıkılmalık bunlar.  Gazeteci kisvesi kurtarmaz. Bu ihanet seçimin havasını değiştir. Ama sandıkta görülecek hesap yetmez. Damla bardağı taşırdı. NYT'den nato pası al gol at. YEMEZLER."

Sabah yazarı Hilal Kaplan ise habere tepkisini şu tweet'iyle gösterdi:

"FR'nın açıkça silah yardımı yaptığını söylediği+ABDnin eğittiği 1SR muhalefeti var. TR'de SR'li Türkmenlere yardım ettiğini söylüyor. Öyleyse? Gülenciler,yeni Taraf haline gelmiş Cumhuriyet, vb. Erdoğan düşsün diye ülkelerini düşürmeye hazırlar. Ama neyse ki malzemeleri & zekâları 0" yazdı.

İşte, hükümeti destekleyen yazarların Cumhuriyet'in haberine tepkileri:

Cem Küçük: Cumhuriyet'in bugünkü manşeti açıkça vatana ihanet suçudur. Savcıların gerekeni yapması gerekir. BD'nin Vietnam savaş politikasına karşı olabilirsin. Ama Pentagon'un savaş planlarını ve taşınan silahları ifşa edemezsiniz. Cumhuriyet milli güvenliği tehdit etmiştir. Dünyanın her yerinde bu ağır suç olarak tanımlanır. Savcının gerekeni yapması gerekir. 

Ersoy Dede: Can Dündar'ın "dünyayı sarsacak" dediği haberi 2014 Ocak'ta Aydınlık yapmıştı.Yalanlamayı arşivden alıver bir zahmet, bir daha yorma kimseyi

Ömer Turan:  Can Dündar bir baas sempatizanıdır, Türkiye'de ki baas lobisinin yani kursaklarında kalan 9 martçı baascılardandır. Görevini yapıyor. Suriye'de Esad'ı zora sokan zaferlerin alındığı bir anda Türk baascısı Can Dündar'ın TIR haberi, sizce bir rastlantı mı? Esad'ın devrilmesi için Türkiye'nin Suriye'ye silah göndermesi sadece sorumluluk değil milli görevdir.Milli çıkarlarımız bunu gerektiriyor. Suriye'de soykırım yapan on binlerce İran, Irak, Lübnan askeri sorun teşkil etmiyor da, bizim Türkmenlere gönderdiğimiz silahlar mı sıkıntı.