Gündem
30 Mayıs 2015 09:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:36

Cumhuriyet'e soruşturma basın örgütlerini birleştirdi

MİT'in silah taşıdığını görüntülerle ortaya koyan Cumhuriyet'e yönelik soruşturmaya basın meslek örgütleri sert tepki gösterdib

MİT'in silah taşıdığını görüntülerle ortaya koyan Cumhuriyet'e yönelik soruşturmaya basın meslek örgütleri sert tepki gösterdi:
Gazetecilere Özgürlük Platformu dönem sözcüsü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto: Halkın gerçekleri öğrenmesini engellemek için medyaya baskı yapmaktan vazgeçin. Seçime günler kala medya üzerinde baskı oluşturarak halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkının önüne geçmek isteyenlere karşı meslektaşlarımızın yanında olduğumuzu duyuruyoruz.
Basın Konseyi: Basın özgürlüğünün yok sayılması kabul edilemez. Yayın yasaklarının gerekçesi tam olarak açıklanamazken, silahların olmadığını ileri süren siyasi anlayışın karşısında, habere getirilen bu yasakların 'koruyucu kalkan' olamayacakları ve uzun süreli yasaklarla özgür habercilik yapılamayacağı aşikârdır.
KİRLİ SAVAŞ'I DESTEKLEYENLER
Türkiye Gazeteciler Sendikası: Gazetecileri yıldıramazsınız. Ülkeyi yöneten iktidar, Türkiye'de de faaliyet gösteren terör örgütlerine silah yardımı yapmaktadır. Soruşturulması gerekenler, sürüklendiğimiz kirli savaşın perde arkasındaki pazarlıklarını haberleştiren Cumhuriyet değildir. Yargılanması gereken bu kirli savaşı destekleyenlerdir.
Çağdaş Gazeteciler Derneği: Ortada artık saklanamayan bir gerçek vardır: Ülkeyi yöneten iktidar, Türkiye'de de faaliyet gösteren terör örgütlerine silah yardımı yapmaktadır. ÇGD olarak, gazetecilik başarısı nedeniyle cezalandırılmak istenen Cumhuriyet Gazetesi'nin yanında olduğumuzu ve yürütülen bu savaşı lanetlediğimizi bir kez daha kamuoyuna bildiririz
TRAJİKOMİK BİR DURUM
İzmir Gazeteciler Cemiyeti: Savaşa destek çıkan zihniyetin bu haber nedeniyle tüm dünya kamuoyundan özür dilemesi gerekirken, 'yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış' misali Cumhuriyet gazetesi hakkında 'terör soruşturması' başlatması trajıkomik bir durumdur.