Gündem
24 Kas 2016 09:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:40

Cumhuriyet Vakfı davasında flaş gelişme!

Cumhuriyet Vakfı'yla ilgili davanın bugünkü karar duruşması öncesi, davaya bakacak olan hakim sürpriz şekilde emekliliğini istedi.

Cumhuriyet Gazetesi’nin bağlı olduğu vakfın yönetiminin hukuka aykırı bir şekilde değiştirilmesine ilişkin davanın karar çıkması beklenen bugünkü duruşması öncesinde, hakim Hakim Nesibe İste emekliliğini istedi. Hakim İste’nin bu sürpriz kararı dikkati çekti.

Cumhuriyet Vakfı eski Başkanvekili Alev Coşkun'un açtığı davada, ‘PKK/KCK ve FETÖ/PYD terör örgütleri adına suç işledikleri’ gerekçesiyle haklarında soruşturma açılan ve tutuklanan Cumhuriyet Vakfı yönetiminin düşmesi, yerlerine kayyum atanması ya da eski yönetimin göreve dönmesi talep ediliyordu.

TUTUKLANDIKLARI İÇİN YENİLENMESİ GEREKİYOR

Vakıflar Kanunu ve yönetmeliklerine göre de mevcut yönetimin 9 üyesinin terör suçundan tutuklanması nedeniyle Vakıf Yönetim Kurulu'nun yenilenmesi gerektiği ifade ediliyor. Cumhuriyet Vakfı senedinin 10. maddesinin C fıkrasının 2. bendine göre bu yenilemenin en geç bir ay içinde yapılaması öngörülüyor.

BİLİRKİŞİ ŞÜPHELİ

Cumhuriyet Vakfı’na dair tüm bilirkişi raporlarının ‘yok hükmünde’ saydığı mevcut yönetimin lehine karar veren bir bilirkişi hakkında da FETÖ üyesi olmak suçundan soruşturma açıldığı öğrenildi.