Polemik & Kulis
23 Şub 2017 12:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:30

Cumhuriyet Gazetesi'nden yeni ek sürprizi!

Cumhuriyet Gazetesi yeni bir ek çıkarmaya hazırlanıyor

Cumhuriyet Gazetesi'nden, 'Cumhuriyet Akademi' eki geliyor.

Gazete, yeni ek için şu duyuruyu yaptı:

Türkiye'de yüksek öğretim kurumlarının özerkliği ve akademik özgürlük hiçbir zaman gurur duyulacak düzeyde olmadı. Ancak akademiye yönelik saldırı son yıllarda sistematik bir nitelik kazanmış, 15 Temmuz 2016 sonrası olağanüstü hal uygulamaları bu saldırıyı kıyım boyutuna taşımıştır.

Fakat düşünce durdurulamaz. Beyin işlemeye devam eder. Bilmeye ve bilgiye duyulan arzu ve bilimsel üretim engellenemez. Cumhuriyet Akademi düşünceye, bilgiye, bilimsel üretime bir pencere açıyor. İstiyoruz ki akademik çalışmalar yarıda kalmasın, bilimsel üretim sürdürülebilsin ve toplumla paylaşılsın.

Başta üniversitelerden, okullardan haksız, hukuksuz, insafsızca kovulanlar olmak üzere, tüm düşünen, sorgulayan, üreten bilim insanlarını davet ediyoruz. Hukuktan ekonomiye, tıptan mühendisliğe, siyaset biliminden sosyolojiye, matematikten fiziğe, tarımdan çevreye, dış politikadan tarihe, eğitimden müziğe, tiyatroya, edebiyata kadar genel okuru da aydınlatacak nitelikte özgün, bilimsel yazılara sayfalarımızı açıyoruz.

Boşluklu 13 bin karakteri aşmayacak çalışmalarınız için adresimiz:
akademi@cumhuriyet.com.tr