Polemik & Kulis
10 Eki 2018 23:11 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:54

Cumhuriyet Gazetesi'nde bir flaş ayrılık daha! Veda etti, yeni adresini açıkladı...

Cumhuriyet Vakfında yaşanan yönetim değişikliğinin ardından, Cumhuriyet Gazetesi’nde gelişmeler devam ediyor..

Yönetim değişikliğinden önce Cumhuriyet’in Ankara bürosunda haber müdürlüğü görevini yürüten deneyimli parlamento muhabiri Ayşe Sayın gazeteden ayrıldı.

Sayın ayrılık haberini sosyal medya hesabından verdi. Gazeteciliğe BBC Türkçe’de devam edeceğini açıklayan Sayın şunları yazdı:

“Cumhuriyet'e veda…

Sevgili gazetemle yollarımız bugün resmen ayrıldı. Sayısız anılarla...Çok mutluyum ki Uğur (Mumcu) Abiyle, Sevgili abim İlhan Selçuk'la Mustafa Ekmekçi'yle, AÜ Basın Yayın Yüksekokulu'undan hocalarım da olan Ahmet Taner Kışlalı, Mümtaz Soysal'la, haber atlama ve atlatmanın kıskançlığı ve kıvancını öğrendiğim Cüneyt (Arcayürek) abi'yle, erken yaşta sonsuzluğa uğurladığımız güzel arkadaşım Barkın Şık, yılların eskitemediği dostluğumuzu mesai arkadaşı olarak da sürdürme olanağı bulduğum Erdem Gül ve adını buraya sığdıramayacağım kadar çok değerli insan, gazeteciyle çalıştığım için kendimi şanslı sayıyorum.

Nice kıvançlar, dünya kadar çatışmalar yaşadığım, nice üzüntüleri paylaşlaştığım, kimi zaman delicesine mutlu olup eğlendiğim can arkadaşlarım sağ olun e mi. Üzerimde emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum.

Gazeteci için haber yolculuğu bitmez malum. Haberciliğe bundan sonra BBC Türkçe'de devam edeceğim.”

AYŞE SAYIN KİMDİR?

1967 yilinda Ordu'da dogdu.İlk ve ortaöğrenimini Ordu ve Ankara'da tamamladı. Ankara Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu'ndan 1989 yılında mezun oldu. 1988 yılında "stajyer muhabir" olarak başladığı Cumhuriyet Gazetesi'nde kültür-sanat, radyo-televizyon ve eğitim muhabirliği görevlerinde bulundu. 1993 yılından bu yana Cumhuriyet'in parlamento muhabirliğini yapan Ayşe Sayin, 2001-2005 yilları arasında Ankara Bürosu'nda haber müdürlüğü görevinde bulundu. 2006 Bülent Dikmener jüri özel ödülü sahibi olan Sayin, evli ve 2 cocuk annesi.