Gündem
06 Haz 2016 09:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:17

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o sözleri dünya basınının gündeminde!

Erdoğan’ın geçen Salı günü yaptığı “nüfus planlama” açıklaması gibi bu sözleri de dış basında geniş yer buldu.

İngiliz yayın kuruluşu BBC, Erdoğan’ın sözlerini alıntıladığı haberinde, “Bu yorumları, kadın ve kadının toplumdaki rolü hakkındaki bir dizi tartışmalı görüşünün sonuncusu” ifadesini kullandı.
BBC, Erdoğan’ın geçen hafta yaptığı “doğum kontrolünü reddetme” ve “daha çok çocuk sahibi olma” çağrısını da hatırlattı.

Haberde, Erdoğan'ın AKP'sinin İslamcı köklere sahip olduğu ve destekçilerinin çoğunun muhafazakâr Müslümanlar olduğu belirtildi.

NÜFUS İSTATİSKLERİNİ GÖSTERDİLER

Katar merkezli yayın kuruluşu Al Jazeera de Reuters’ın geçtiği habere internet sitesinde geniş yer verdi. Haberde, Erdoğan’ın cinsiyet ve aile planlaması konularındaki yorumlarıyla sürekli feministleri ve kadın hakları savunucularını kızdırdığı vurgulandı.

İngiliz Guardian gazetesi ise AFP’nin haberini kullanarak, Erdoğan’ın 21’inci yüzyıla yakışmayan bu sözlerini dünyaya duyurdu. Bu haberde ise nüfus istatistiklerine yer verilerek, Türkiye’nin 2000 yılında 68 milyon olduğu, geçen yıl ise nüfusun 78 milyon 741 olarak kaydedildiği hatırlatıldı.
Guardian’ın haberinde Başbakan Binali Yıldırım sadece bir kadın bakana yer verilen kabinesinin de aktivistleri rahatsız ettiği aktarıldı.

İŞTE ERDOĞAN’IN O SÖZLERİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Kadın ve Demokrasi Derneği’nin (KADEM) hizmet binası açılışında konuştu. Erdoğan burada yaptığı açıklamada tartışma yaratan şu ifadeleri kullandı:
“Kadının iş hayatındaki konumu onun anneliğini asla geriye atmamalıdır. Çalışıyorum diye annelikten imtina eden bir kadın aslında kadınlığını inkar ediyor demektir. Anneliği reddeden, evini çevirmekten imtina eden bir kadın iş hayatında ne kadar başarılı olursa olsun eksiktir, yarımdır.”

GEÇEN HAFTA DA GÜNDEM OLDU

Erdoğan geçen hafta da doğum kontrolü konusunda şu açıklamaları yapıp yine dünya medyasında gündem olmuştu: “Nüfus planlamasıymış, doğum kontrolüymüş… Hiçbir Müslüman aile böyle bir anlayış içinde olamaz ve burada birinci görev annelerdedir.”