Gündem
09 Eki 2015 10:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:55

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Cumhuriyet gazetesine tekzip!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı, Haziran ayında yaşamını yitiren Cüneyt Arcayürek'in yazısına tekzip gönderdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı, geçtiğimiz Haziran ayında hayatını kaybeden Cumhuriyet gazetesi yazarı Cüneyt Arcayürek'in 5 Mayıs 2015 tarihinde yayınlanan "Yüzsüzlüğün daniskası" başlıklı yazısında Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla gazeteye tekzip gönderdi.
Cumhuriyet'in internet sitesinde yayınlanan düzeltme metninde; "Cumhuriyet gazetesinin, 05/05/2015 tarihli nüshasında manşetten ve devamında 11. sayfada yayınlanan Cüneyt Arcayürek tarafından kaleme alınan hakaret ve iftira niteliğindeki yazı ile Müvekkilim TC Cumhurbaşkanı Sn. RECEP TAYYİP ERDOĞAN’a ağır ithamlarda bulunulmuş, gazetecilik ilkeleri, hukuk fütursuzca çiğnenmiştir" ifadelerine yer verildi.

Arcayürek'in tekzip gönderilen yazısını okumak için TIKLAYIN..

İşte, o cevap ve düzeltme metni:

Gazetesi’nin, 05/05/2015 tarihli nüshasında manşetten ve devamında 11. sayfada yayınlanan Cüneyt Arcayürek tarafından kaleme alınan hakaret ve iftira niteliğindeki yazı ile Müvekkilim TC Cumhurbaşkanı Sn. RECEP TAYYİP ERDOĞAN’a ağır ithamlarda bulunulmuş, gazetecilik ilkeleri, hukuk fütursuzca çiğnenmiştir.

Cumhuriyet Gazetesinde yayınlanan hakaret niteliğindeki yazı tamamen Müvekkilimi kamuoyunda itibarsızlaştırmak için tasarlanmış bir projenin ürünüdür. Gazetede yer alan bu satırlar bir durum ya da olay anlatımından çok, Müvekkilimi zan altında bırakmak maksadıyla kaleme alınmıştır. Nitekim haber değeri taşımayan bahse konu yazı ne de gerçek bilgileri yansıtmakta ne eleştiri niteliğindedir.
Bu şekliyle yayınlanan yazıda kamunun yararı bulunmamaktadır. O halde tekzibe konu yazı basın özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilemez. Cumhuriyet Gazetesinin bu yazıyı yayınlama gerekçesi basın özgürlüğü çerçevesinde haber vermek değil kamuoyunu Müvekkilime karşı provoke etmektir.
Nitekim Gazetenin ve eser sahibinin müvekkilimi hedef alan önceki yazıları da dikkate alındığında kamuoyunu aydınlatmak amacından uzaklaşarak kamuoyunu yanıltıcı bilgilerle yönlendirmeye çalıştığı görülmektedir.

Özellikle Müvekkilime karşı yürütülen kirli savaşta her yolu meşru sayan, yalan ve iftirada birbiri ile yarışan sözde gazetelerin bu iddiaları, yürüttükleri psikolojik savaşın bir parçasıdır.
Müvekkilimi yıpratmaya yönelik mezkûr asılsız, haksız ve gerçek dışı itham ve iddialar tamamen kasıtlı ve su-i maksatlıdır. Bu paylaşımlarla Müvekkilim toplumun kin ve nefret duygularına maruz bırakılmak istenmektedir.

Hukuk, basın ahlakı ve vicdanın olmadığı bu iftiranın hedefi herkesçe malumdur. Müvekkillerime karşı yayınlanan bu kin ve nefret yazısının arka planındaki kirli düşünceleri ve hesapları kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Netice olarak bu gerçek dışı bilgilerin gazeteniz vasıtasıyla kamuoyuna duyurulması hukuka aykırıdır. Bu yazı 5187 sayılı Basın Kanunu, basın mesleki ve ilkelerine aykırıdır. Adalet ve tarafsızlığa saygılı olma, kişi ya da kuruluştan aşağılayıcı yalan haber yapma veya iftira niteliği taşıyan yayın yapmama, özel amaçlara hizmet eden ve haksız rekabete yol açan yayın yasağı ilkelerine uygun değildir. Söz konusu hakaret içeren bu yazı ile ilgili tüm yasal haklarımızı hızlı, eksiksiz ve etkin bir şekilde kullanacağımızı da dikkatlerinize sunarız. Kamuoyuna saygılarımızla sunarız.

TC CUMHURBAŞKANI
Sn. RECEP TAYYİP ERDOĞAN
VEKİLİ
Av. AHMET ÖZEL