Güncel
10 Eki 2017 23:19 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 18:42

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sırbistan'da

- Erdoğan, Kalemeydan ile Belgrad'ın tek camisi olma özelliğindeki Bayraklı Camisi'ni ziyaret etti

BELGRAD (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kalemeydan ile Belgrad'ın tek camisi olma özelliğindeki Bayraklı Camisi'ni ziyaret etti.

Erdoğan, Hyatt Otel'de düzenlenen Türkiye-Sırbistan İş Forumu'ndaki hitabından sonra Kalemeydan'ı ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Kalemeydan'a varışlarında, İstanbul kapısı önünde Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Başbakan Yardımcısı ve Altyapı Bakanı Zorana Mihajlovic, Ekonomi Bakanı Goran Knezevic, Savunma Bakanı Aleksandar Vulin ve Belgrad Belediye Başkanı Sinija Mali tarafından karşılandı.

Yürüyüş güzergahında, Belgrad Kalesi Etkinlikler Müdürü Relja Seratlic, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sıbistan Cumhurbaşkanı Vucic'e kısa bilgi verdi.

Belgrad'daki tarihi Kalemeydan'da bulunan Damat Ali Paşa Türbesi'ni de ziyaret eden Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a, gezileri boyunca Vucic de eşlik etti.

Erdoğan, kendisine sevgi gösterilerinde bulunan vatandaşları selamladı.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Belgrad'ın tek camisini gezdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Belgrad'ın tek camisi olma özelliğindeki Riyaset Vakfı Sırbistan Diyaneti'ne bağlı 1570'de yapılan Bayraklı Camisi'ni de ziyaret etti.

Camiye varışlarında Sırbistan Riyaseti Başkanı Sead Nasufoviç, Sabor Başkanı Muhamed Yusufspahiç, Belgrad Müftüleri Abdulah Numan ile Mustafa Yusufspahiç ve caminin imamı Mehmedi Ramadan tarafından kapıda karşılanan Erdoğan, cami hakkında bilgi aldı.

Erdoğan'a cami ziyaretinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da eşlik etti.

- Simit yedi, çay içti

Her iki ziyaretin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Belgrad'da açılan Simit Sarayı'nı da ziyaret etti.

Erdoğan'a Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic'in yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da eşlik etti.

Erdoğan, Vucic ve beraberindekiler, Simit Sarayı'nda kendileri için hazırlanan masada simit yedi, çay içti.