Gündem
09 Mar 2018 00:15 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:04

Cumhurbaşkanı Erdoğan medyaya yüklendi: Her bir kanalı ayrı bir sorun, ayrı bir kanalizasyon...

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü programında konuşan Erdoğan, medyaya ağır eleştirilerde bulundu.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü programında konuşan Erdoğan, kadının iyi bir ‘öğretmen’ olması halinde babanın, okulun ve toplumun eksiğini gidereceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı şöyle devam etti: 

“ADETA KANALİZASYON HALİNE DÖNÜŞMÜŞ MEDYA…”

Her bir kanalı ayrı bir sorun adeta kanalizasyon haline dönüşmüş medyanın şerrinden evlatlarımızı yine kadınlar ve anneler koruyacak. Annenin bıraktığı boşluğu dolduracak pek az alternatif vardır. Annesiz büyüyen çocukların durumu babasız büyüyen çocuklardan vahimdir. Çok anneler tanıdık. Annesiz yaşamak kolay değil. İnanın baba ölür bir iki gün ağlarsın. Ama anne ölünce… O çok daha farklı.

“5-10 MEDYA MAYDANOZUNU EKLEMEK GEREKİR”

Kadın meselesi konuşulurken anne vurgusu yapmamızdan rahatsız olanlarla çok karşı karşıya geldi. Akif’in dizelerine 5-10 televizyon dizisini, 5-10 medya maydanozunu da eklemek gerekir. Birileri ısrarla bizim validelerimiz yanlış anlatmaya, göstermeye çalışıyor. Zaman zaman söylüyorum, en az 3 çocuk diyorum, birileri rahatsız oluyor. Bu millete düşman oldukları için rahatsız oluyor.

“MARJİNALLARİ ASLA DİKKATE ALMAYIZ”

Bu konuda marjinallari asla dikkate almayız. Din adamı olarak ortaya çıkıp da kadınla ilgili çok farklı açıklamalarda bulunup dinimizde kesinlikle yeri olmayan bazı içtihatta bulunan kişiler ortaya çıkıyor. Anlamak mümkün değil. Bunlar ya bu asırda yaşamıyorlar, çok farklı bir dünyada yaşıyorlar. Çünkü İslam’ın güncellenmesinin gerektiğini bilmeyecek kadar da aciz bunlar. İslam’ın hükümlerinin güncellenmesi var. Siz İslam’ı 14 asır öncesi hükümleri ile bugün uygulayamazsınız.

Beni birçok hocaefendi tefe koyacak o ayrı mesele. Rabbim bizi tefe koymasın.

Reklamım iyisi kötüsü olmaz mantığı ile söylenen sözleri biz asla kabul edemeyiz. Tartışmayı dinimizin kavramları ile yürütmek kadınlara değil, inancımıza da dinimize de aykırıdır.