Televizyon
19 Nis 2015 10:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:29

Cumhurbaşkanı Erdoğan hangi dizinin yönetmen koltuğuna oturdu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan TRT'nin sevilen dizisinin setini ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kocaeli programında bazı ziyaretlerde bulunurken, TRT’nin sevilen ve Türkiye’nin ilk ve tek Osmanlı Polisiyesi Filinta’nın çekimlerinin yapıldığı Seka Film Platosu'nu ve Filinta dizi setini de ziyaret etti ve yönetmen koltuğuna oturdu.

Es Film’in yapımcılığını üstlendiği Filinta’nın setini eşi Emine Erdoğan ile birlikte gezen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, Es Film’in yapımcıları Yusuf Esenkal ve Serdar Öğretici ile dizinin başrol oyuncuları birlikte ağırladılar. Filinta seti ziyaretinde, yapımcı ortaklar; Yusuf Esankal ve Serdar Öğretici’den plato hakkında bilgiler alan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  yönetmen Gökhan Erkut’un koltuğuna da oturdu ve baş rollerden Filinta Mustafa (Onur Tuna) ve Kadı Gıyaseddin’in (Mehmet Özgür) bir sahnesini de çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu ziyareti sırasında dizi ve plato ile ilgili; ‘Gerçekten Dünya yapım standartlarında ve belki de üzerinde bir iş yapıyorsunuz. Bu işte emeği geçen yönetmeninden, yapımcısına, senaristine ve bütün ekibe kadar herkesi kutluyorum.  Ayrıca TRT’yi de böyle bir işin arkasında oldukları da için tebrik ediyorum. Bu güne kadar böyle bir iş yapılmamıştı.’  diyerek Filinta’nın başarısını dile getirirken arkasındaki tüm ekibi tebrik etmeyi de unutmadı.



Wilma Elles’e vatandaşlık sözü 

Filinta setinde oyuncularla da yakından ilgilenen ve dizi hakkında sohbet eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dizide Anita von Wilhelm karakterini canlandıran Alman oyuncu Wilma Elles’e de vatandaşlık sözü verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dizinin Alman oyuncusu Wilma Elles'e ‘Siz gerçekten yabancı mısınız yoksa rol icabı mı oynuyorsunuz?’ diye sordu.  ‘Artık Türk sayılırım… Temmuz ayında Türk Vatandaşlığına geçmeyi bekliyorum’ diyen Elles’e, Erdoğan, "Hemen hallederiz o konuyu" diye yanıt verdi.  Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Wilma Elles'in bir ‘Türk gelini’ olduğunu hatırlatıp, aynı zamanda hamile olduğunu söyleyince, Wilma Elles birkaç ay sonra ikizlerinin dünyaya geleceğini dile getirdi. Emine Erdoğan "Wilma, başkan en az üç çocuk istiyor’deyince Elles,  "Zaten ikizlere hamileyim.   2 tane daha istiyorum." yanıtı verdi... Cumhurbaşkanı Erdoğan bu kez dizinin diğer oyuncularına esprili bir şekilde, "bakın size sinyal veriyor.’ dedi.